Skip to main content

Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ25 δεν θα θεωρήσει τις Αφγανές γυναίκες ως «λαθροεισβολείς»

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 έκανε αναφορά στην τραγωδία που ζουν αυτήν τη στιγμή οι γυναίκες στο Αφγανιστάν, λόγω της εισβολής των Ταλιμπάν στη χώρα

Ότι το κόμμα ΜέΡΑ25 δεν θα χαρακτηρίσει τις γυναίκες που ενδέχεται να έρθουν από το Αφγανιστάν στα ελληνικά σύνορα ως «λαθροεισβολείς», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης. Νωρίτερα, πάντως, αντιδράσεις είχε προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος πάλι στις γυναίκες του Αφγανιστάν, ενώ ταυτόχρονα είχε κάνει λόγο για ήττα του φιλελεύθερου νεοσυντηριτικού ιμπεριαλισμού.

Διαβάστε: ΚΚΕ: Τα βάσανα του Αφγανιστάν δεν έχουν τέλος

Ειδικότερα ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «με την τραγωδία, ιδίως των γυναικών, στο Αφγανιστάν σε εξέλιξη, αναρωτιέμαι αν οι υποστηρικτές των Αμερικανών και ΝΑΤΟϊκών εισβολέων που τώρα λάκισαν, αφήνοντας τις γυναίκες στη μοίρα τους, θα τις χαρακτηρίσουν «λαθροεισβολείς» όταν φτάσουν στα σύνορά μας. Το ΜέΡΑ25 πάντως ΟΧΙ!».

Σε προηγούμενη ανάρτηση, πάντως, στο Twitter ο κ. Βαρουφάκης είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων σχολιάζοντας την κατάληψη εξουσίας του Αφγανιστάν από τους ταλιμπάν και την επόμενη μέρα των γυναικών. Στο tweet του ανέφερε ότι «την ημέρα που ο φιλελεύθερος-νεοσυντηριτικός ιμπεριαλισμός ηττήθηκε μια για πάντα, οι σκέψεις του ΜέΡΑ25 βρίσκονται δίπλα στις γυναίκες του Αφγανιστάν. Η αλληλεγγύη μας πιθανότατα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για αυτές αλλά είναι το μόνο που μπορούμε να προσφέρουμε, τουλάχιστον για τώρα. Κουράγιο αδελφές μας!»