Skip to main content

Βαρουφάκης: Τον Αύγουστο μπήκαμε στο χειρότερο και πιο τοξικό μνημόνιο

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ τόνισε πως όταν η πραγματικότητα απέχει από την προπαγάνδα στο βαθμό που βλέπουμε σήμερα συνειδητοποιείς ότι είμαστε σε αδιέξοδο.

«Τον Αύγουστο που μας πέρασε μπήκαμε στο χειρότερο και πιο τοξικό τέταρτο μνημόνιο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το 2060» δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως αν το 2015 είχε την υποστήριξη του Αλ. Τσίπρα μέχρι το τέλος θα είχε επιτευχθεί η αναδιάρθρωση χρέους, αλλά, όπως σημείωσε, ότι εκείνος αποφάσισε ότι θα τα βρει με την κ. Μέρκελ στο πλαίσιο της εφαρμογής ενός τρίτου μνημονίου. 

Είπε ακόμη πως «όταν η πραγματικότητα απέχει από την προπαγάνδα στο βαθμό που βλέπουμε σήμερα συνειδητοποιείς ότι είμαστε σε αδιέξοδο».

Ανέφερε παράλληλα πως το κόμμα του δεν αποκλείει κανέναν από συνεργασίες εν όψει των εκλογών, αλλά, όπως σημείωσε, ο ίδιος θέλει να ξεφύγει από τον παλαιοκομματικό τρόπο λειτουργίας. «Όποιος θέλει να έρθει να συζητήσουμε, αν συμφωνήσουμε στο 70% θα συμπορευτούμε. Δεν θα κάνουμε συμμαχία στην βάση του να εκλεγούμε, αλλά του να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνουμε για αυτόν τον τόπο» επισήμανε.