Skip to main content

Βαρθολομαίος: Ευχή του Πατριαρχείου να ενωθούν οι διηρημένοι λαοί

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχθηκε στο Φανάρι πολυμελή αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών της Κορέας (NCCK).

Ευχή και προσευχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι να ενωθούν οι διηρημένοι λαοί και τα διηρημένα έθνη, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδεχόμενος στο Φανάρι πολυμελή αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών της Κορέας (NCCK).

Ο Παναγιώτατος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους Ορθοδόξους του κόσμου να εντείνουν τις προσευχές τους για την επίτευξη της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο και για την επανένωση της Βορείου και της Νοτίου Κορέας.

Ιδιαιτέρως, τόνισε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αυτό το ζητώ από τους νέους όλου του κόσμου, έτσι ώστε ο κόσμος, μέσα στον οποίο θα ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους, να είναι ειρηνικός και ανθρώπινος, πολύ περισσότερο από τον σημερινό.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πολυδιάστατο πνευματικό και κοινωνικό έργο της Ορθόδοξης Μητρόπολης Κορέας και του επικεφαλής της, Μητροπολίτη Αμβρόσιου, τον οποίο περιβάλλει με πολλή αγάπη, εμπιστοσύνη και εκτίμηση.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Πατριάρχης ευχήθηκε το ταξίδι που πραγματοποιεί η κορεατική αντιπροσωπεία, για την προώθηση του μηνύματος της ειρηνικής συνύπαρξης στην κορεατική χερσόνησο, να στεφθεί με επιτυχία.

«Η ευχή που διατύπωσα για ειρήνη στην Κορεατική χερσόνησο είμαι βέβαιος ότι είναι η ευχή και η προσευχή των τριακοσίων εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο».