Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Ανασυγκρότηση του ΕΣΥ με πρότυπο το γερμανικό σύστημα

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ προτείνει να ανασυγκροτηθεί το ΕΣΥ με βάση το γερμανικό σύστημα Υγείας, το οποίο χαρακτηρίζει κορυφαίο.

Ριζική ανασυγκρότηση του ΕΣΥ κατά το πρότυπο του γερμανικού συστήματος υγείας ζήτησε ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας, το οποίο δημιουργήθηκε το 1993 κατά το πρότυπο του βρετανικού συστήματος, είναι ένα σύστημα δυσλειτουργικό», υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Radio North 98. « Η κρίση απέδειξε ότι κορυφαίο παγκοσμίως είναι το γερμανικό σύστημα. Αυτό πρέπει να υιοθετήσουμε».

Αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα στήριξης που λαμβάνει η κυβέρνηση, επεσήμανε ότι η « χώρα έχει ορισμένα δημοσιονομικά αποθέματα, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με φειδώ και με τρόπο λογικό, ώστε να εξασφαλίζεται το μέλλον», καθώς «κανείς δεν ξέρει τι μας επιφυλάσσει η εξέλιξη του χρόνου».

Όσον αφορά στα χρήματα, που θα μπορέσει να αντλήσει η χώρα μας από την Ευρώπη ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να δούμε τι ακριβώς θα αποφασίσει η Σύνοδος Κορυφής οριστικώς και αμετακλήτως, να δούμε τι “κουβέρτα” θα έχουμε, ώστε και εμείς να απλώσουμε τα πόδια μας, όσο το επιτρέπει η κουβέρτα».

Ερωτηθείς σχετικά με κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και τις επιπτώσεις της από την πανδημία, ο βουλευτής της ΝΔ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει σοβαρότητα.: «Αντιλαμβάνεστε ότι έξω από τον χορό πολλοί χορεύουν. Το να πάει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης και οποιοσδήποτε να λέει ότι εγώ θα σας δώσω αυτά, τη στιγμή που δεν είναι αυτός ο οποίος τα δίνει και δεν έχει και καμία ευθύνη, είναι πάρα πολύ απλό. Να γίνει αυτή η συζήτηση, γιατί όχι; Και στη συζήτηση αυτή να ειπωθούν πράγματα σοβαρά, τα οποία θα βασίζονται στις πραγματικές δυνατότητες.»