Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
x

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Θεωρώ απαράδεκτο για την προσφορά ενός τέτοιου νοσοκομείου η κυβέρνηση να μην καταβάλει τις υποχρεώσεις της, είπε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί το Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στον χώρο της Υγείας εξήρε ο υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, πρώην υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, με αφορμή την κεντρική επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την ίδρυση του νοσοκομείου.

«Δύο δεκαετίες Παπαγεωργίου. 20 χρόνια προσφοράς στον άνθρωπο. Η αξία του «Γ.Ν. Παπαγεωργίου» στον χώρο της Υγείας είναι ανεκτίμητη, περιθάλποντας με αξιοπρέπεια και ποιότητα εκατομμύρια ασθενείς όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του. Το όραμα του Λεωνίδα και Νικολάου Παπαγεωργίου για ένα νοσοκομείο που θα γίνει το καλύτερο στην Ελλάδα και ένα εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη έγινε πραγματικότητα. Ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου» τόνισε ο κ. Βαρτζόπουλος.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τη μη καταβολή των υποχρεώσεων από πλευράς της Δημοσίου στο νοσοκομείο.

«Θεωρώ απαράδεκτο για την προσφορά και τη λειτουργία ενός τέτοιου νοσοκομείου, που αποτελεί βασικό πυλώνα για την υγεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, η κυβέρνηση να μην καταβάλει τις υποχρεώσεις της με αποτέλεσμα να απειλείται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Είναι απαράδεκτο τα χρέη του υπουργείου και των παρόχων υγείας να φτάνουν τα 330 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα η διοίκηση και οι εργαζόμενοι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αδιάκοπη λειτουργία του νοσοκομείου» υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος και διαβεβαίωσε:

«Δεσμεύομαι ότι ως μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα χρήματα στο νοσοκομείο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ