Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Αστεία και επιστημονικώς επικίνδυνα τα σενάρια εκλογών το 2021

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι οι δύο παράγοντες που καθιστούν αδύνατη την διεξαγωγή εκλογών είναι και ο υγειονομικός και ο πολιτικός.

«Να μιλάμε για εκλογές το 2021 νομίζω ότι έχει έντονα τα στοιχεία του κουτσομπολιού και της αστειότητας», σχολίασε ο βουλευτής ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, σε συνέντευξή του στο Radio North 98 με αφορμή τα σενάρια, που ακολούθησαν τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού επιτελείου.

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρτζόπουλος οι δύο παράγοντες που καθιστούν αδύνατη την διεξαγωγή εκλογών είναι και ο υγειονομικός και ο πολιτικός: «Δηλαδή, ακόμα κι αν εμβολιαστούμε σε ποσοστό 60% ως τον Ιούνιο, τι σημαίνει αυτό; Πως θα ξέρουμε τι στελέχη του ιού θα υπάρξουν στη συνέχεια και θα είναι ασφαλές να συνωστιστούμε για να κάνουμε εκλογές το Σεπτέμβριο; Ή θα κάνουμε προεκλογική εκστρατεία με τηλεδιασκέψεις; Είναι λοιπόν αστείο και επιστημονικό επικίνδυνο να μιλάμε για εκλογές το 2021. Από την άλλη, ο Μητσοτάκης που ξέρω, όσο τον ξέρω, είναι αυστηρά θεσμικός. Έχει τόσο βαθύ σεβασμό στις θεσμικές διαδικασίες που θα κάνει εκλογές την τελευταία μέρα της συνταγματικής προθεσμίας, στη λήξη της τετραετίες.»

Χαρακτήρισε δε τον ανασχηματισμό όμοιο με εκείνους, που γίνονται επί σειρά ετών: «δεν είδα καμία διαφορά από όλους τους άλλους δεκάδες ανασχηματισμούς, που έχω δει όλα αυτά τα 40 χρόνια που ασχολούμαι»

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΝΔ εκτίμησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει «θέμα ταυτότητας».

«Έχει ένα θέμα προσανατολισμού και αυτό ειλικρινώς με προβληματίζει. Προσπαθεί να βρει θέματα αντιπολιτεύσεως εκεί που δεν υπάρχουν. Αυτά τα οποία λέει είναι κουτσομπολιό. Δεν είναι θεσμικές εναλλακτικές προτάσεις. Πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει αν είναι άκρα αριστερά, ή σοσιαλδημοκρατία και αφού το αποφασίσει αυτό, να διαμορφώσει ένα σοβαρό προγραμματικό λόγο. Εάν εξαιρέσετε αρκετές από τις παρεμβάσεις του κ. Ξανθού, με τις οποίες ίσως δεν συμφωνώ αλλά έχουν μια λογική, οι περισσότερες άλλες προσεγγίσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι “από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα”.»

Τέλος, χαρακτήρισε το ΚΙΝΑΛ ως ένα κόμμα, το οποίο «τουλάχιστον στην κοινοβουλευτική του παρουσία είναι πολύ πιο συγκροτημένο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι απόψεις του έχουν μια λογική, την οποία δεν ασπάζομαι σε πολλά σημεία, αλλά την έχουν.»