Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Η ατμομηχανή της Νέας Μηχανιώνας είναι η Iχθυόσκαλα

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ έκανε λόγο για έναν φορέα που «με την αναβάθμισή του θα δώσει ώθηση σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης».

Να γίνει η Ιχθυόσκαλα Θεσσαλονίκης στη Νέα Μηχανιώνα κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη της οικονομίας της Μακεδονίας στοχεύει ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και πρώην υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Συζητώντας με κατοίκους και επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα κατά την χθεσινή επίσκεψή του στην περιοχή, ο κ. Βαρτζόπουλος έκανε λόγο για έναν φορέα που «με την αναβάθμισή του θα δώσει ώθηση σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης».

«Η πρωτογενής παραγωγή είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η Νέα Μηχανιώνα διαθέτει έναν φορέα που η λειτουργία του, η αναβάθμισή του θα τονώσει όλο τον νομό Θεσσαλονίκης. Αναφέρομαι στην Ιχθυόσκαλα, που κάποιοι κάποτε ήθελαν να υποβαθμίσουν ακόμα και να κλείσουν. Η θέση μου είναι ξεκάθαρη πως ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου θα αγωνιστώ προκειμένου οι υπηρεσίες του φορέα να εκσυγχρονιστούν και ο κύκλος εργασιών να αυξηθεί» διαβεβαίωσε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

«Σε συνδυασμό με την συνολική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, ο δήμος Θερμαϊκού έχει την τεράστια ευκαιρία να αποτελέσει από τη μία το τουριστικό θέρετρο της ανατολικής πλευράς του νομού και από την άλλη η Ιχθυόσκαλα να γίνει ένας από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας» συμπλήρωσε.

Επίσης, ο κ. Βαρτζόπουλος τόνισε τη σημασία που έχουν τόσο για την περιοχή όσο και τον κλάδο της ελληνικής ναυτιλίας, η λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Σχολή Πλοιάρχων/Μηχανικών) και της Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων Μακεδονίας.

«Η ΑΕΝ Μακεδονίας αποτελεί μια από τις έντεκα Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού της χώρας και η Δημόσια Σχολή μια από τις δύο που λειτουργούν πανελλαδικά. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το εκπαιδευτικό τους έργο, προκειμένου να αποκτήσουν οι νέοι και οι νέες τα απαραίτητα εφόδια, ώστε αύριο να στελεχώσουν με επαγγελματισμό και να κρατήσουν ψηλά την ελληνική ναυτιλία» υπογράμμισε.