Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Υγειονομική βόμβα οι φοιτητές στην επαρχία – Αναγκαία η συνταγογράφηση PCR

Ο βουλευτής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους φοιτητές που θα μεταφερθούν στις πόλεις με αφορμή την επανέναρξη της ακαδημαϊκής δραστηριότητας.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων είναι μια απόφαση αισιόδοξη, εναρμονισμένη με τις αποφάσεις των κυβερνήσεων της Ευρώπης που βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και θα κριθεί επί του πεδίου τις επόμενες εβδομάδες», υπογράμμισε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μιλώντας σήμερα στο Radio North 98.

Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τους φοιτητές που θα μεταφερθούν στις επαρχιακές πόλεις με αφορμή την επανέναρξη της ακαδημαϊκής δραστηριότητας. «Εκείνο, που θα έλεγα εγώ να ξανασκεφτούμε γιατί δεν έχει γίνει ακόμη πράξη, είναι η “εκστρατεία” των φοιτητών στην επαρχία από τη Δευτέρα που ανοίγουν και τα πανεπιστήμια και θα μεταφερθούν εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητών στις επαρχιακές πόλεις. Αυτή είναι μια υγειονομική βόμβα. Καλό θα ήταν ενδεχομένως να μην ανοίξουν τα πανεπιστήμια δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση…».

Στη συνέχεια εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει –και τελικά θα υποχρεωθεί- να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των PCR test όταν αυτά είναι απαραίτητα για διαγνωστικούς σκοπούς.

«Θα πρέπει να γίνει σαφές στον κόσμο το εξής, κάτι που δεν έχει γίνει σαφές, από επικοινωνιακής τουλάχιστον πλευράς», τόνισε. «Τα τεστ έχουν δυο σκοπιμότητες: η μια σκοπιμότητα είναι η επιδημιολογική, δηλαδή, η παρακολούθηση της διασποράς και η ανάγκη να μπορέσει να έχει κανείς πρόσβαση ασφαλή στην εργασία του. Υπάρχει και ο τομέας της ιατρικής και της ειδικής προσωπικής διάγνωσης αν κάποιος νοσεί ή όχι. Αυτό είναι δουλειά του γιατρού και επαναλαμβάνω την πρόταση, που έκανα εδώ και δυο περίπου χρόνια, ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται με απόφαση του γιατρού και να συνταγογραφείται, γι` αυτόν, που έχει εμφανή συμπτώματα ή ήρθε σε επαφή με κρούσμα και είναι ευπαθής ομάδα», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ και υπογράμματισε ότι «θα χρειαστεί και να το κάνουμε ούτως ή άλλως τώρα, που θα έρθουν τα χάπια τα αντιικά της Merc και της Pfizer. Εκεί για να δοθούν αυτά τα χάπια, που δεν είναι φτηνά, θα πρέπει να υπάρχει διάγνωση και ιατρική ένδειξη. Πώς θα γίνει αυτό αν δεν γίνει πρώτα ένα τεστ; Άρα αντιλαμβάνεστε δεν μπορούμε να στέλνουμε τον άνθρωπο να πληρώνει για να του δώσουμε μετά το χάπι. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται, δεν είναι σωστό να γίνεται σ΄ένα ευρωπαϊκό σύστημα υγείας», κατέληξε ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος.