Skip to main content

Βαρτζόπουλος:Υποδειγματική η διαχείριση της πανδημίας από τις υγειονομικές αρχές

Παρά τη συνεχιζόμενη διασπορά της λοίμωξης και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, το ΕΣΥ διατηρεί επιχειρησιακή ετοιμότητα, σύμφωνα με τον βουλευτή.

Εκτεταμένη συζήτηση για την τρέχουσα υγειονομική κατάσταση της Βορείου Ελλάδος είχε με τις διοικήσεις της 3ης και της 4ης ΥΠΕ ο βουλευτής ΝΔ Β´ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής βρέθηκε με τον διοικητή και τον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ, κ. Μπογιατζίδη και κ. Χρίστογλου, αντίστοιχα, καθώς και με τον διοικητή και τις υποδιοικήτριες της 4ης ΥΠΕ,  κ. Τσαλικάκη και κκ. Βασιλειάδου και Χατζοπούλου.

Ο βουλευτής συνεχάρη τις διοικήσεις «για την υποδειγματική διαχείριση της δραματικής κρίσης, που αντιμετωπίζουμε». «Παρά τη συνεχιζόμενη διασπορά της λοίμωξης και τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, άρα και την πιεστική αναζήτηση περιπατητικών υπηρεσιών και νοσηλειών, το Εθνικό Σύστημα Υγείας διατηρεί επιχειρησιακή ετοιμότητα και επάρκεια ευρωπαϊκού επιπέδου», σημείωσε.

Ο βουλευτής επεσήμανε ιδιαίτερα «την πρόνοια των διοικητών, να οργανώσουν ήδη από το καλοκαίρι την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, την προμήθεια του απαραιτήτου εξοπλισμού και την ετοιμασία των απαραιτήτων υποδομών, ιδίως σε κλίνες ΜΕΘ. Η ορθή και έγκαιρη αυτή προετοιμασία δίνει σήμερα τη δυνατότητα, παρά την δυσμενή επιδημιολογική εικόνα, η Βόρειος Ελλάς να αντιμετωπίζει την πανδημία με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα».

«Η χώρα μας είναι πλέον ευρωπαϊκό πρότυπο εμβολιαστικής  διαδικασίας. Καθοριστική για την άψογο διενέργεια των εμβολιασμών είναι και η διάθεση χώρων και εξειδικευμένου προσωπικού στις πρωτοβάθμιες δομές και τα νοσοκομεία. Εάν υπήρχαν μάλιστα και περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια η ταχύτητα και οι αριθμοί θα ήταν πολλαπλάσιοι», πρόσθεσε ο βουλευτής.

Ο κ. Βαρτζόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το τέλος της ταλαιπωρίας είναι πλέον ορατό. Η συσωρευμένη εμπειρία, το ικανό προσωπικό και οι επαρκείς υποδομές  θα αποτελέσουν μετά τα θεμέλια  ενός πραγματικού και ριζικού εκσυγχρονισμού του υγειονομικού συστήματος της χώρας.