Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Θα πάμε στην κορυφή τις περιοχές της Β' Θεσσαλονίκης

Ο υποψήφιος βουλευτής τονίζει την ανάγκη για μια ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ και μιλά για τα προβλήματα της Β' εκλογικής περιφέρειας της Θεσσαλονίκης.

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αυτοδύναμη κυβέρνηση καθώς δεν είναι ώρα για πειραματισμούς εκφράζει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Μιλώντας στην Voria.gr, ο κ. Βαρτζόπουλος μιλά για τα λάθη που πρέπει να αποφύγει μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη, απαντά εάν υπήρξαν θετικά σημεία στη διακυβέρνηση της χώρας απο τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναδεικνύει τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκλογική του περιφέρεια, θέτοντας ως στόχο οι περιοχές της, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, να ακολουθήσουν δυναμική αναπτυξιακή πορεία.

Ήσασταν στέλεχος της κυβέρνηση Σαμαρά και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού. Ποιο λάθος πλήρωσε η κυβέρνηση Σαμαρά χάνοντας την εξουσία το οποίο δεν πρέπει να επαναλάβει μία κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Μέχρι και την τελευταία μέρα της κυβέρνησης Σαμαρά, μοναδικό μας μέλημα στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού ήταν να παραδώσουμε έργο, που θα βελτίωνε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Ήμασταν στον σωστό δρόμο. Εάν δεν έπεφτε η κυβέρνηση το Φεβρουάριο του 2015 θα είχαμε βγει από τα μνημόνια. Πιστεύω πως εκεί ανάγεται και η εκλογική ήττα που υπέστη η Νέα Δημοκρατία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν λάθος η πατριωτική στάση που τήρησε η κυβέρνηση Σαμαρά με την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου. Θυσιάσαμε το όποιο πολιτικό και προσωπικό κόστος για το κάλο της πατρίδος, ειδάλλως σήμερα θα ήμασταν Βενεζουέλα. Αυτή την πατριωτική στάση οφείλει να υιοθετήσει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είστε από τους πολιτικούς που έχουν αρθρογραφήσει, τα τελευταία 2-3 χρόνια στη Voria, για την ιδεολογική σύγκρουση Αριστεράς – Δεξιάς. Τι απαντάτε σε πολλούς νέους που θεωρούν παρωχημένες τις ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές;

Το γεγονός ότι ο πόλος Δεξιάς-Αριστεράς έχει εκλείψει τα τελευταία χρόνια είναι απόρροια αυτού που ονομάζουμε έλλειμμα δημοκρατίας. Οι πολίτες, ιδίως οι νέοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι υψηλά καταρτισμένοι και διαθέτουν κριτική σκέψη, νιώθουν πως η ψήφος τους μέρα με τη μέρα χάνει τη δυναμική της. Για αυτό οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό η ασυνέπεια και ο λαϊκισμός που βασιλεύουν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Τούτο όμως δεν γίνεται ούτε από τον καναπέ με το τηλεκοντρόλ ούτε στο καφενείο ούτε με κατάθεση της δυσφορίας στο κουτί του εκλογικού τμήματος. Η Ιστορία διδάσκει. Ό, τι εμφανίστηκε ως ρηξικέλευθο και καινούργιο, κατέληξε καρικατούρα χειρότερη από το χειρότερο παρελθόν.

Η πρόοδος έρχεται μόνον με ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε έστω ένα θετικό σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;

Ως γνωστόν, έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή στον τομέα της Υγείας. Ξέρω από πρώτο χέρι τα προβλήματα στον κλάδο. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό είναι αμέτρητες, ενώ παράλληλα τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται υπό κατάρρευση. Υπό αυτό το πρίσμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλοντας να αποσυμφορήσει τα δημόσια νοσοκομεία, δημιούργησε τις ΤΟΜΥ. Πρόκειται για μια θετική κίνηση. Ωστόσο, δεν αποτελεί τη λύση του προβλήματος και στην Υγεία δεν χωρούν πολιτικές "μπαλώματος".

Στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας υπάρχει έτοιμο και κοστολογημένο νομοσχέδιο από την κυβέρνηση Σαμαρά, το οποίο εάν εφαρμοστεί θα βελτιώσουμε ουσιαστικά και ποιοτικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.  Σε αυτό περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η κάρτα ασθενούς. Κάθε πολίτης θα μπορεί να αναζητά την υπηρεσία υγείας που χρειάζεται κάθε στιγμή και να εξυπηρετείται χωρίς πολύωρες αναμονές στις καρέκλες των επειγόντων , να περιθάλπεται χωρίς τις αναμονές μηνών. Αυτές είναι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και προς αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε, εάν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός την Κυριακή.

Μια αυτοδύναμη ισχυρή κυβέρνηση είναι το μότο της ΝΔ στον δρόμο προς την κάλπη. Τι γίνεται όμως εάν το κόμμα σας δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία; Υπάρχει plan b;

Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για πειράματα. Η ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία αποτελεί μονόδρομος, προκειμένου να αποφύγει η χώρα μας τυχόν περιπέτειας και θα την βγάλουν από την τροχιά της σταθερότητας και την ανάπτυξης. Η αυτοδυναμία δεν αποτελεί προεκλογικό σλόγκαν. Δεν επιδιώκουμε το νταμπλ. Δεν κάνουμε πολιτική με ποδοσφαιρικούς όρους. Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή, σοβαρή κυβέρνηση, η οποία θα είναι φιλική στο επιχειρείν. Μόνο έτσι θα επέλθει η ανάπτυξη. Οι κυβερνήσεις μειοψηφίας είναι φύσει ασταθείς και σε ένα ασταθές πολιτικά περιβάλλον κανένας επενδυτής δεν πρόκειται να αφήσει ούτε ευρώ στη χώρα μας. Οπότε το plan a και το plan b είναι η ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου.

Ποια είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα στη Β' Θεσσαλονίκης;

Εκτιμώ πως το πιο σημαντικό πρόβλημα στις περιοχές της Β' Θεσσαλονίκης είναι οι βασικές ελλείψεις στις υποδομές Υγείας. Οι πολίτες βιώνουν καθημερινά ταλαιπωρία με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία με τη σειρά τους γεμίζουν ασφυκτικά από ασθενείς, εκτοξεύοντας τον χρόνο αναμονής. Ως δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα κρίνω την εγκληματικότητα. Πλέον η έννοια της υπαίθρου έχει χαθεί. Η βία και η ανομία βασιλεύουν ακόμη και σε μικρές περιοχές, εκμηδενίζοντας το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας. Ως τρίτο κατά σειρά πρόβλημα επιλέγω το συγκοινωνιακό. Τα λίγα δρομολόγια που εκτελούν τα πεπαλαιωμένα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν εξυπηρετούν, αλλά ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό. Ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου θα δώσω μάχη για να αποτελέσουν αυτά τα προβλήματα παρελθόν από τη Β' Θεσσαλονίκης.

Δεν θεωρείτε ότι η εκλογική σας περιφέρεια αντιμετωπίστηκε και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ  ως ο «φτωχός συγγενής» της Α' Θεσσαλονίκης; Γιατί συνέβη αυτό και τι θα κάνετε εσείς, εάν εκλεγείτε, για να αλλάξετε;

Είναι λογικό σε μια δυτική χώρα το οικονομικοπολιτικό βάρος των εκάστοτε κυβερνήσεων να ρίχνεται στις αστικές περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη. Από την άλλη, οι περιοχές της Β' εκλογικής Περιφέρειας έχουν τη δυναμική για να ωθήσουν την πόλη, αλλά και ολόκληρη τη Μακεδονία σε μια αναπτυξιακή πορεία. Τονώνοντας την τοπική οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πραγματοποιώντας έργα πνοής και προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν μπορούμε να πάμε τις περιοχές της Β' εκλογικής περιφέρειας της Θεσσαλονίκης εκεί όπου ανήκουν, στην κορυφή.