Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟΠΑΡΤΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟΥ ΜΕΣΟΥ

Ο βουλευτής της Β΄Θεσσαλονίκης της ΝΔ υπογράμμισε ότι τα κορωνοπάρτι θα πρέπει να διαλύονται με χρήση από την ΕΛΑΣ κάθε «πρόσφορου μέσου».

«Αντιλαμβάνομαι εν γένει την ανάγκη μετριοπάθειας και αποφυγής κλιμακώσεως και επεισοδίων αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση των κορωνοπάρτι δεν την κατανοώ ούτε την συμμερίζομαι», δήλωσε στο Status FM 107 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

«Εν προκειμένω η αντιμετώπιση αυτή είναι λάθος!», πρόσθεσε ο βουλευτής τονίζοντας ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή διατάραξη της δημόσιας τάξης, εδώ πρόκειται για συγκεντρώσεις χιλιάδων με ανεύθυνη συμπεριφορά και συνειδητή αμέλεια με συνέπεια την διασπορά μολυσματικής θανατηφόρου νόσου»

Η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τον κ. Βαρτζόπουλο, «έχει την επιχειρησιακή ικανότητα να γνωρίζει εκ των προτέρων το που και πότε αυτών των συγκεντρώσεων. Οπότε και να τις αποτρέπει. Αλλά και αυτό να μη είναι δυνατόν, οι συγκεντρώσεις αυτές θα πρέπει να διαλύονται με χρήση κάθε πρόσφορου μέσου, όλων των μέσων εμπλοκής και επιβολής της τάξεως δηλαδή».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «επιτρέποντας αυτές τις συγκεντρώσεις εκμεταλλευόμαστε τον νομοταγή πολίτη. Είναι κρίμα. Πρέπει, να τους σεβαστούμε αυτούς τους ανθρώπους. Αφήνουμε τους ανεύθυνους να διασκεδάζουν, να γεμίζουν νοσοκομεία και εντατικές ( 1100  εισαγωγές το Σαββατοκύριακο εξ ων 200 θα μπουν στις ΜΕΘ) και σε αντιστάθμιση στερούμε από τον υπεύθυνο νομοταγή πολίτη την δυνατότητα να ψωνίζει όπως πρέπει στα μαγαζιά, να λειτουργεί το εμπορικό του κατάστημα και να στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο. Θα πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εργάσιμες ώρες και στις αργίες».

Ο βουλευτής για το ενδεχόμενο της μετακίνησης το Πάσχα, υπογράμμισε ότι «δεν είναι δυνατόν, να πάμε στα χωριά για Πάσχα. Πρέπει να υπάρξουν αυστηρά μέτρα για να μειωθεί το ιικό φορτίο, να υποδιπλασιαστεί τουλάχιστον. Ας σκεφτούμε τον τουρισμό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις 14/5. Είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία και το μέλλον μας».


Το μήνυμα που πρέπει να δίνεται στον κόσμο πρέπει, να είναι σαφές. «Ας απαγορεύσει η κυβέρνηση στα μέλη της Επιτροπής ειδικών να εμφανίζονται στις τηλεοράσεις νυχθημερόν», αναφέρε ο βουλευτής.


Τέλος, όσον αφορά την Εκκλησία, ας εφαρμοστούν οι προτάσεις της Ιεραρχίας, κατέληξε ο κ. Βαρτζόπουλος καθώς τόνισε ότι «είναι πλήρως προσηρμοσμένες στις σημερινές ανάγκες».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ