Skip to main content

Βαρτζόπουλος: Πολύ αυξημένη η παραβατικότητα σε περιοχές με μετανάστες

Ποια ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του βουλευτή της ΝΔ με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Λ. Μαυρόπουλο

Τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο επισκέφθηκε ο βουλευτής ΝΔ Β´ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο βουλευτής έθεσε το πρόβλημα των «συχνών διαρρήξεων και κλοπών στον περιαστικό ιστό (πρόσφατα πχ περιοχή Ασβεστοχωρίου) και στις βιομηχανικές ζώνες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την αυξημένη παραβατικότητα στις περιοχές με καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών (πχ πρόσφατα βίαια επεισόδια στα Λαγκαδίκια)».

Ο Στρατηγός, σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση, ανέφερε ότι «η σύγχρονος επιχειρησιακή στρατηγική της ΕΛΑΣ είναι η αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης και ο περιορισμός του προσωπικού, που απασχολείται σε υποστηρικτικά καθήκοντα. Η πρόσφατη ουσιαστική ενίσχυση των δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη με προσωπικό και τροχοφόρα, που διετέθησαν αποκλειστικά στα ΑΤ Τάξεως και την Άμεσο Δράση, δίδει ήδη την δυνατότητα αυξήσεως των περιπολιών ομάδων Δέλτα και οχημάτων».

«Ιδιαίτερα για την αστυνόμευση περιοχών με καταυλισμούς μεταναστών η απόφαση του υπουργού για την επί πλέον αποστολή στη Θεσσαλονίκη σημαντικού αριθμού Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος σε συνδυασμό με την επικείμεν διάθεση ειδικών οχημάτων αναμένεται, να έχει σύντομα ορατά αποτελέσματα», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο βουλευτής, καταλήγει η ενημέρωση, «παρακάλεσε τον Στρατηγό να μεταφέρει στις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ θερμές ευχές και ευχαριστίες για τις υπηρεσίες, που αγόγγυστα και υπό δυσμενέστατες συνθήκες προσφέρουν».