Skip to main content

Βαρτζόπουλος:Χαμηλοί φόροι - Προαστιακός Σιδηρόδρομος στη ΒΙΠΕ Σίνδου

Ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ αναφερόμενος στο City Train έκανε λόγο για ένα « έργο πνοής», που θα εξυπηρετήσει περιοχές με επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για φορολογικά κίνητρα που θα “ζωντανέψουν” ξανά τη ΒΙΠΕ Σίνδου, η οποία «έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από την εχθρική οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Θεσσαλονίκης, πρώην υπουργός Υγείας και πρώην γ.γ. Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

«Η εξοντωτική οικονομική πολιτική και η φοροκαταιγίδα που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τέσσερα χρόνια αφάνισε τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες, ανάμεσά τους και αυτές της ΒΙΠΕ στη Σίνδο. Το υψηλό λειτουργικό κόστος που αντιμετωπίζει η εγχώρια βιομηχανία και το πλήθος των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων έχουν οδηγήσει αναπόφευκτα σε χιλιάδες “λουκέτα”. Πρέπει να βάλουμε φρένο σε αυτόν τον κατήφορο» ανέφερε κατά την κεντρική του ομιλία στο Giorgio Music Hall στη Σίνδο ο κ. Βαρτζόπουλος.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει προτάσεις και κοστολογημένο πρόγραμμα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Εμείς θα δώσουμε πραγματικές ευκαιρίες για μεγάλες βιομηχανικές επενδύσεις και προπάντων κίνητρα στους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες να μείνουν στον τόπο μας διασφαλίζοντας ποιοτικές θέσεις εργασίας» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «έργο πνοής» το λεγόμενο City Train της Θεσσαλονίκης, που «θα εξυπηρετήσει περιοχές με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως είναι η Σίνδος».

«Ο Δυτικός Προαστιακός Σιδηρόδρομος είναι ένα συγκοινωνιακό έργο που το έχει ανάγκη η περιοχή. Θα είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια και θα φροντίσουμε να μην “σκοντάψει” ούτε στιγμή. Η Σίνδος αποτελεί κέντρο επιχειρηματικότητας, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και όλη τη Μακεδονία. Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι Θεσσαλονικείς την επιλέγουν για τόπο κατοικίας. Επομένως, η νέα σιδηροδρομική σύνδεση κρίνεται απαραίτητη, καθώς θα βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής, των χιλιάδων σπουδαστών όσο και το μεταφορικό έργο των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Σίνδου» υπογράμμισε.

Απόψε, Τρίτη 2 Ιουλίου, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος θα πραγματοποιήσει στις 20:30 την ομιλία του στην Πολιτιστικό Κέντρο των Κουφαλίων.