Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ:Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

«Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε», ανέφερε για το καλοκαίρι ο πρώην υφυπουργός Υγείας.

«Το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει κάποια στιγμή, αλλά προσωπική μου άποψη είναι πως η εστίαση και η διασκέδαση δεν πρέπει να ανοίξουν ούτε μετά τις γιορτές, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα, επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North χαρακτήρισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο «εξαιρετικά επικίνδυνο. Κι αν χρειαστεί εκ νέου να κλείσουμε μετά λόγω αύξησης κρουσμάτων, αυτό θα σημαίνει ότι κακώς ανοίξαμε!»

Στην παρατήρηση, ότι αυτό σημαίνει πως κακώς “ανοίξαμε” και το καλοκαίρι που πέρασε, ο κ. Βαρτζόπουλος απάντησε:

«Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο.»

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας ώστε να νοσηλεύει covid περιστατικά σε κλίνες ιδιωτικών κλινικών, για να αρχίσουν να επανέρχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία σε λειτουργία ο βασικός κορμός των κλινικών που εξυπηρετούν επείγοντα περιστατικά και χρόνιες παθήσεις. Η χρήση κλινικών του ιδιωτικού τομέως για covid περιστατικά κατά την άποψή μου, έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.»

Ο κ. Βαρτζόπουλος επισήμανε ακόμα, ότι κατά τη γνώμη του πρέπει να σταματήσει ο δημόσιο διάλογος για τα εμβόλια και την ασφάλειά τους, καθώς θα έπρεπε να μιλούν γι`αυτά μόνο οι ειδικοί…
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ