Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019
x

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η Ελλάδα επικρίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ολιγωρία και την αδιαφορία που επιδεικνύει στο προσφυγικό, είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Για πολλοστή φορά, η χώρα μας γίνεται αποδέκτης διεθνούς κριτικής για τους χειρισμούς της στο Προσφυγικό. Η Ελλάδα επικρίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ολιγωρία και την αδιαφορία που επιδεικνύει στη διαχείριση του προβλήματος. Και όλα αυτά, παρά τη σημαντική χρηματοδότηση, παρά τις υφιστάμενες συμφωνίες με την Τουρκία και τις σημαντικά μειωμένες ροές τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Μ. Βαρβιτσιώτης μετα τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΕΕ για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δράσης για τη μετανάστευση και τη διεθνή κριτική, όπως σημειώνει, που δέχεται η χώρα μας.  

«Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την έκθεση που δημοσιεύει για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Δράσης για τη Μετανάστευση εγκαλεί, ουσιαστικά, την κυβέρνηση και επισημαίνει και εκείνη - όπως και η Νέα Δημοκρατία - την άμεση ανάγκη υιοθέτησης μιας αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής.

Το χειρότερο είναι ότι στην έκθεση γίνεται αναφορά στα ίδια ζητήματα που δεν έχουν επιλυθεί: Στις μηδαμινές επιστροφές παράνομων μεταναστών. Στην απελπιστικά αργή επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου. Στην ανυπαρξία μέριμνας στα θέματα στέγασης των προσφύγων. Στο ευαίσθητο ζήτημα της στέγασης των ασυνόδευτων ανηλίκων και την ανάγκη εφαρμογής μιας πολιτικής, που θα εξασφαλίσει επιτέλους, την προστασία των προσφυγόπουλων», υπογραμμίζει ο κ. Βαρβιτσιωτης σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και προσθέτει:  

«Όλα αυτά, δηλαδή, τα οποία έχουμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή και για τα οποία η πατρίδα μας περιγράφεται με τα μελανότερα χρώματα στον διεθνή Τύπο. Το ερώτημα που προκύπτει προς τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρο: Ως πότε η  κυβέρνησή του θα αποδεικνύεται επιβλαβής για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό;»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ