Skip to main content

Βαρβιτσιώτης: Fake news οτι ζήτησα την κατάργηση ΦΠΑ για τα νησιά

Από σήμερα ο «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» μετονομάζεται σε «ΣΥΡΙΖΑ - Προπαγανδιστική Συνεργασία» λέει ο κ. Βαρβιτσιώτης

Για διαστρέβλωσης της αλήθειας σχετικά με τη διάθεση κονδυλίων για το προσφυγικό, αλλά και τον δηλώσεών του κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μερίδα εφημερίδων ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σημειώνοντας ότι ουδέποτε ζήτησε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν hot spots εν μέσω, μάλιστα, της προσφυγικής κρίσης.

Όπως επισημαίνει σχετικά, μετά την «Εφημερίδα των Συντακτών» την Τρίτη, χθες ήταν η «μονταζιέρα» της «Αυγής» και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Καματερός, που επιχείρησαν να συγκαλύψουν τα γεγονότα, απαντώντας στον έλεγχο της Ευρώπης με “Fake News” προς τη Νέα Δημοκρατία και «ότι, δήθεν, ζήτησα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν hot spots εν μέσω, μάλιστα, της προσφυγικής κρίσης. Ουδέν ψευδέστερον», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, την ώρα που το Συμβούλιο της Ευρώπης αναζητά πού πήγαν τα 1,6 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί στη χώρα μας για τη διαχείριση του Προσφυγικού, εκδίδοντας, μάλιστα, και ψήφισμα που καλεί την Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO) να διερευνήσει, στο εξής, τον τρόπο αξιοποίησης των ευρωπαϊκών χρημάτων από την ελληνική κυβέρνηση, «οι βουλευτές και οι εφημερίδες που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση όχι μόνο αποσιωπούν την αλήθεια, αλλά επιχειρούν και να τη διαστρεβλώσουν».

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, ο κ. Βραβιτσιώτης τονίζει ότι τόσο στο Εξωτερικό όσο και στο Εσωτερικό, το τελευταίο διάστημα έχει υποστηρίξει σθεναρά, τη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά και έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ έχει υποστηρίξει διαχρονικά όλες τις τροπολογίες βουλευτών της ΝΔ που ζητούσαν την επ’ αόριστον διατήρηση  του υφιστάμενου καθεστώτος.

«Έχω αντιταχθεί πλήρως στην επαίσχυντη πρόσφατη συμφωνία της Κυβέρνησης με τους θεσμούς η οποία και, ουσιαστικά, υποδαυλίζει το συγκεκριμένο μέτρο, αφού προβλέπει την διατήρηση των  χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν Hotspots, μόνο για όσο διάστημα υπάρχει υπερπληθυσμός μεταναστών σε αυτά, καταθέτοντας, μάλιστα, και σχετική τροπολογία», συμπληρώνει.

«Μετά από αυτά ένα είναι το σίγουρο: Ότι από σήμερα ο «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία» μετονομάζεται σε «ΣΥΡΙΖΑ - Προπαγανδιστική Συνεργασία» λέει ο κ. Βαρβιτσιώτης ο οποίος επισυνάπτει και τις επιστολές που έχει στείλει στις εφημερίδες χωρίς όπως τονίζει να δημοσιευτούν ποτέ.