Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ: ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

«Τα σχολικά βιβλία, όπως καταλαβαίνει κανείς, δε φτιάχνονται μέσα σε ένα μήνα μέσα στο καλοκαίρι», είπε ο αν. υπουργός Εξωτερικών.

Ως μια διαδικασία που απαιτεί αρκετούς μήνες προετοιμασίας χαρακτήρισε την αλλαγή των σχολικών βιβλίων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχολίαζοντας την κριτική του προκατόχου του Γιώργου Κατρούγκαλου για το θέμα.

«Εμείς αναλάβαμε την διακυβέρνηση της χώρας στο μέσον του καλοκαιριού. Τα σχολικά βιβλία, όπως καταλαβαίνει κανείς, δε φτιάχνονται μέσα σε ένα μήνα μέσα στο καλοκαίρι πριν ανοίξουν τα σχολεία, το Σεπτέμβριο. Είναι μία διαδικασία που θέλει αρκετούς μήνες προετοιμασίας. Δεν είχε κάνει καμία κίνηση από τον Φεβρουάριο το ελληνικό ΥΠΕΞ ούτε ο κύριος Κατρούγκαλος ως τότε Υπουργός Εξωτερικών -από τότε που κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο- προς την άλλη πλευρά, ώστε να αλλάξουν τα βιβλία και μας εγκαλεί που εμείς αυγουστιάτικα δε ζητήσαμε από τους Σκοπιανούς να μην τυπώσουν αυτά που είχαν έτοιμα, αλλά να καθίσουν να γράψουν τα καινούργια βιβλία, μέσα σε ένα μήνα. Να τα γράψουν, να τα εκδώσουν και να τα μοιράσουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι Ένα.

Μιλώντας για τα εμπορικά σήματα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως «η Επιτροπή που δημιουργήθηκε επί υπουργίας Κατρούγκαλου, η οποία έκανε μία συνεδρίαση γνωριμίας τον Ιούνιο, αποφάσισε πως η επόμενη συνεδρίαση θα είναι τον Νοέμβριο, λες και δεν μας αφορά το θέμα».

«Αυτή είναι η κληρονομιά που άφησε ο κ. Κατρούγκαλος. Εγώ θα ήθελα να πω ότι εμείς θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε και τις συνέπειες που έχει η κακή Συμφωνία των Πρεσπών για τους Έλληνες πολίτες και τα ελληνικά συμφέροντα και, βεβαίως, θα πιέσουμε να εφαρμοστούν αυτές οι παράμετροι και οι προβλέψεις της συμφωνίας των Πρεσπών που δε θα ήθελαν οι Σκοπιανοί γείτονες να εφαρμοστούν. Θα πιέσουμε να εφαρμοστούν και θα κατοχυρώσουμε τα εθνικά δίκαια και την εθνική μας και κληρονομιά», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ