Skip to main content

Βαρβιτσιώτης: Η Ισπανία στηρίζει την πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ταυτίζονται στην πλειοψηφία των θεμάτων που αφορούν τις κοινές πολιτικές στα πλαίσια της ΕΕ η Ελλάδα και η Ισπανία σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ.

Η Ελλάδα και η Ισπανία ταυτίζονται στην πλειοψηφία των θεμάτων που αφορούν τις κοινές πολιτικές στα πλαίσια της ΕΕ», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα ΕΕ, Χουάν Γκονθάλεθ Μπάρμπα, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντάλλαξαν απόψεις επί μακρόν «για τα θέματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πανδημίας, τον συντονισμό των ευρωπαϊκών πολιτικών και για τον υγειονομικό εξοπλισμό, αλλά και για τον εμβολιασμό, καθώς και για το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, την πρόταση δηλαδή του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο στηρίζει η ισπανική πλευρά».

Συζητήθηκαν ακόμη τα θέματα του πακέτου Ανάκαμψης και η αναγκαιότητα «να χρησιμοποιηθούν αυτά τα λεφτά το συντομότερο δυνατόν για την ανάταξη των οικονομιών μας», πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα θέματα που αφορούν τα Βαλκάνια, τη διεύρυνση της ΕΕ, τα θέματα της μετανάστευσης και τα θέματα της σχέσης μεταξύ της Ευρώπης και της Τουρκίας, σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι με την Ισπανία μας ενώνουν πάρα πολλά, υπάρχει ισχυρός δεσμός φιλίας, υπάρχει ταύτιση απόψεων στη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων», τόνισε. «Οι επαφές που γίνονται ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι επαφές οι οποίες έχουν στόχο να εξομαλύνουν τις οποιεσδήποτε αντιθέσεις και στο τέλος της ημέρας να βρεθούμε όλοι μαζί υπηρετώντας το κοινό μας ευρωπαϊκό μέλλον».

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαρίστησε τον Ισπανό υφυπουργό για τη δήλωση υποστήριξης των ελληνικών θέσεων σε σχέση με τη διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια που έκανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα ΕΕ, χαρακτήρισε τον κ. Βαρβιτσιώτη φίλο μέσα στο Συμβούλιο και υπογράμμισε πως «η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν ίδιες απόψεις σε όλα τα θέματα».

«Στο δικό μας μέλλον, το ευρωπαϊκό μέλλον, θα βρούμε την ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη των στενών σχέσεων που έχουμε αποκτήσει ως χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Χουάν Γκονθάλεθ Μπάρμπα έκανε τις δηλώσεις του στα ελληνικά, καθώς έχει περάσει μέρος της ζωής του στην Ελλάδα και ανέφερε ότι το ταξίδι αυτό σημαίνει πολλά για τον ίδιο, καθώς ήταν μια προσωπική ευκαιρία γι΄ αυτόν να γυρίσει στη χώρα.

«Η δυνατή επιρροή που είχα από την Ελλάδα επαγγελματικά και προσωπικά με βοηθά στη δουλειά μου», ανέφερε.