Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021
x

ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί ανεξαρτήτως από το μέγεθος της διαφωνίας, σχολίασε για τις διερευνητικές επαφές ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Η Τουρκία βρίσκεται σε μια συνολική αναστάτωση και σε μια σύγχυση ταυτότητας στην εξωτερική της πολιτική με τον Τούρκο πρόεδρο να επιδίδεται σε σπασμωδικές κινήσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας του», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνέντευξή του στον Σκάι.

Σχετικά με τις διερευνητικές επαφές, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε πως «τα υπουργεία Εξωτερικών ως βασικό τους ρόλο έχουν να επικοινωνούν με την άλλη πλευρά, ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις. Και πρέπει ο διάλογος να συνεχίζει ανεξαρτήτως από το μέγεθος της διαφωνίας». Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «είμαστε σίγουρα μακριά ακόμα από το να πούμε ότι μπροστά μας διανύεται ένας δρόμος καλών και φιλικών σχέσεων».

«Χρειάζεται παρά πολλή δουλειά και συνέπεια» επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν και το μήνυμα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι για την εξομάλυνση των ευρωτουρκικών σχέσεων θα πρέπει η Τουρκία να επιδείξει συνέπεια και διάρκεια.

«Αν η Τουρκία αλλάξει την πολιτική της, τότε και η Ευρώπη θα κάνει το ίδιο», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ