Skip to main content

Βαρβιτσιώτης: Πόλος προσέλκυσης νέων επενδύσεων η Ελλάδα

Με τον πρέσβη του Κουβέιτ Saud Faisal Al-Daweesh συναντήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κουβέιτ συμφώνησαν κατά τη συνάντησή τους αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο πρέσβης του Κουβέιτ, Saud Faisal Al-Daweesh.

Κατά την συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, όπως πιστοποιούν οι επενδύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και ο μεγάλος αριθμός πολιτών του Κουβέιτ που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως η πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται στην άνοδο του Χρηματιστηρίου, καθώς και η επικείμενη άρση των capital controls, καθιστούν τη χώρα πόλο προσέλκυσης νέων επενδύσεων. Στο ίδιο πλαίσιο, έκανε αναφορά στο επιτυχές παράδειγμα της επενδυτικής συμμετοχής του Κουβέιτ στο ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace και ανέδειξε τις προοπτικές που θα προσφέρει η επένδυση στο Ελληνικό, η διαδικασία αδειοδοτήσεως του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Από πλευράς του, ο πρέσβης του Κουβέιτ αναγνώρισε το βελτιωμένο επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, το οποίο, σε συνδυασμό με την επικείμενη απευθείας αεροπορική σύνδεση των δύο κρατών, θα καταστήσει την χώρα μας ακόμη πιο δημοφιλή προορισμό για τους επενδυτές και πολίτες του Κουβέιτ.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την προσδοκία ότι η προσεχής Ευρω-Αραβική Σύνοδος Κορυφής (EU-Arab Summit) που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα, καθώς και η επόμενη συνεδρίαση της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής στο Κουβέιτ, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών.