Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Ο καθηγητής ανέφερε πως είναι εφικτό των άνοιγμα των ασφαλών δραστηριοτήτων το προσεχές διάστημα, προτείνοντας λειτουργία λιανεμπορίου με ραντεβού.

Στο πρότυπο των κομμωτηρίων, δηλαδή με ραντεβού, προτείνει να ανοίξει το λιανεμπόριο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής υπογράμμισε πως τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού αποδίδουν λιγότερο απ' όσο θα επιθυμούσαν οι επιστήμονες.

«Υπάρχει μία τοπική κάμψη. Τα μέτρα όμως αποδίδουν λιγότερο απ' ό,τι θα θέλαμε. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στη Βόρεια Ελλάδα. Στις εισαγωγές δεν έχουμε δει ακόμα την επίδραση των μέτρων», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος και, αναφορικά με το ΕΣΥ και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, συμπλήρωσε ότι «σε ΜΕΘ το σύστημα είναι στα όριά του. Από το 2012 έως το 2019 δεν προστέθηκε καμία κλίνη ΜΕΘ».

Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε πως τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν γρήγορα γιατό όπως είπε δεν είναι πηγή διασποράς.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της οικονομίας και των σχολείων, ο καθηγητής είπε:

«Να ανοίξουμε τις ασφαλείς δραστηριότητες», τόνισε ωστόσο δεν συμπεριέλαβε σε αυτές τα μπαρ τα μπαρ καθώς οι άνθρωποι εκεί είναι όρθιοι, ο ένας δίπλα στον άλλο, και για να ακουστούν, λόγω της δυνατής μουσικής, φωνάζουν με αποτέλεσμα να διασπείρεται ευκολότερα ο ιός από τα σταγονίδια, όπως είπε.

 

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ