Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ,ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Κόνιαρης θα αγωνιστούν κανονικά στη «γαλανόλευκη».

Σε αποκάλυψη πως η επίμαχη επιστολή δεν συντάχθηκε από τους τρεις διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού προχώρησε μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γιώργος Βασιλακόπουλος εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης θα αγωνιστούν κανονικά στην Εθνική ομάδα μπάσκετ.

«Δεν την έχουν γράψει οι ίδιοι και δεν είναι σωστό σε μια τέτοια υπόθεση να εξυπηρετούνται άλλοι σκοποί και να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Οι αθλητές έχουν και άποψη και προσωπικότητα, ώστε να μην παρασύρονται από κανέναν», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΠΟ για να συμπληρώσει:

«Δεν θεωρώ ότι υφίσταται λόγος σοβαρής ανησυχίας. Πιστεύω ότι και τα τρία παιδιά, των οποίων το ήθος είναι αποδεδειγμένα άμεμπτο και άριστο, θα αναθεωρήσουν την άποψη τους και θα δώσουν το ''παρών'' το καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα. Θα επιδιώξω να συναντηθώ μαζί τους και να λύσουμε το πρόβλημα με ψυχραιμία, με τις κατάλληλες κινήσεις και χωρίς φωνές και αντιπαραθέσεις. Η Εθνική πρέπει να βρίσκεται πάντοτε υπεράνω όλων».

Αναφορικά με το θέμα Πιτίνο και την σύγκριση με την κατάσταση του 2008, ανέφερε: «Συμφωνήσαμε με τον καλύτερο δυνατό προπονητή, ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις τον στόχο μας και να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Επειδή λέγονται πολλά γύρω από αυτή την υπόθεση, οφείλω να διευκρινίσω ότι το 2008 ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν έφυγε από την Εθνική, επειδή από τον Φεβρουάριο είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Έφυγε, διότι ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας και καταφύγαμε στη λύση του Γιόνας Καζλάουσκας».

Ακόμη, ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε: «Κανείς δεν πρέπει να βάζει λάδι στη φωτιά, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχει μπροστά μας το ντέρμπι της Euroleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό. Ας κατέβουν οι τόνοι, ώστε στο επίκεντρο να βρίσκεται μόνο ο αγώνας και τίποτε άλλο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ