Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020
x

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: ΛΥΣΑΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ»

Υπάρχουν διατάξεις, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στο υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να μη βρούμε… άλλα πράγματα μπροστά μας, είπε ο υφυπουργός

Εκτενή αναφορά στη διάταξη για την παραχώρηση περίπου 30 στρεμμάτων στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ με σκοπό την ανακατασκευή του γηπέδου της Τούμπας, αλλά και στον Ηρακλή, έκανε ο Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ATLAS TV Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ρωτήθηκε για το αν θα φέρει νέο αθλητικό νόμο προς ψήφιση στη Βουλή, κάτι το οποίο διέψευσε.

«Εξετάσαμε ενδελεχώς, όλα τα συναρμόδια υπουργεία, όσα έπρεπε για να καταλήξουμε σε μια λύση που θα ανοίγει τον δρόμο για να κατασκευάσει ο ΠΑΟΚ ένα σύγχρονο γήπεδο, το οποίο θα αρμόζει στην ιστορία του», σημείωσε αρχικά ο κ. Βασιλειάδης.

Πρόσθεσε, δε, πως «είναι απόλυτα θωρακισμένη η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή. Υπάρχουν διατάξεις, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν στο υπουργείο Πολιτισμού, οι οποίες μας εξασφαλίζουν ώστε να μη βρούμε… άλλα πράγματα μπροστά μας στην πορεία».

«Νομίζω ότι είναι μια άψογη νομοτεχνικά τροπολογία, που λύνει οριστικά το πρόβλημα και με την οποία η κυβέρνηση απέδειξε ότι είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία μεγάλων αθλητικών υποδομών. Διότι αν και ξόδεψε πολλά λεφτά η χώρα για μεγάλες αθλητικές υποδομές… αθλητικές υποδομές δεν έχει», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Για Ηρακλή

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε και στα προβλήματα με τα χρέη που αντιμετωπίζει ο Ηρακλής: «Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τον Ηρακλή. Είναι μια πονεμένη ιστορία ο Ηρακλής. Εχει βιώσει το σύνολο των αδικιών του ελληνικού συστήματος. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Είναι περίπλοκα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η σημερινή διοίκηση, πάντως, είναι αποφασισμένη να δώσει λύσεις κι εμείς, στο βαθμό που μπορούμε, θα είμαστε δίπλα τους».

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού διέψευσε τις πληροφορίες που υπήρξαν τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οποίες δεν πρόκειται να φέρει νέο αθλητικό νόμο προς ψήφιση στη Βουλή.

«Δεν ισχύει ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση από μέρους μου. Έχουμε ένα μεγάλο αθλητικό νομοσχέδιο που αφορά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, τους προπονητές και τα γυμναστήρια, ενώ έχει μέσα και πολλές άλλες διατάξεις για τις ομοσπονδίες, ενώ αμέσως μετά θα κατατεθεί και ο μεγάλος αθλητικός νόμος που θα ρυθμίζει όλα τα υπόλοιπα θέματα που έχουν απομείνει. Θα χρειαστούν παρεμβάσεις και για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν το συνδέω με το νόμο. Αυτά θα έρθουν με τροπολογίες, ή αν προλάβουμε θα τις ενσωματώσουμε στο νέο νομοσχέδιο», είπε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ