Skip to main content

Βασιλειάδης: Με κανονικές συνθήκες θα γυρνούσα στον ΠΑΟΚ

«Δεν θέλω να ξαναπεράσω τα ίδια. Είναι ψυχοφθόρο τόσο για μένα όσο και για τον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Θεσσαλονικιός γκαρντ της Ομπραντόιρο.

Για το αν θα επέστρεφε στον ΠΑΟΚ και για το πώς βίωσε ο ίδιος την καραντίνα στην Ισπανία αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ «Metropolis», ο Κώστας Βασιλειάδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θεσσαλονικός γκαρντ της Ομπραντόιρο:

«Αρχικά δεν υπήρχε τίποτε. Σκέφτηκα να πάω με το αυτοκίνητο στις Βρυξέλλες σε ταξίδι 18 ωρών. Τελικά έβαλαν αεροπλάνο επαναπατρισμού από Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Αθήνα. Με βοήθησαν οι άνθρωποι της πρεσβείας στη Μαδρίτη, γνωριστήκαμε καλά έπειτα από δυόμισι μήνες συνεχώς συνομιλιών και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Στην Ισπανία ζουν ακόμη το πρόβλημα, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Υπάρχουν δηλαδή μέρη τα οποία βρίσκονται στο σημείο μηδέν. Θυμάμαι την ημέρα που ξέσπασε. Το πρωί κάναμε προπόνηση και μας φώναξαν το μεσημέρι για να μας εξηγήσουν την κατάσταση. Μας είχαν πει ότι η σεζόν κατά 90% είχε τελειώσει για μας και μας είπαν ο καθένας να βρει τρόπο να γυρίσει στη χώρα του. Καθυστερήσαμε γιατί ο μεγάλος μου γιος είχε σχολείο κι εκείνη την περίοδο τα σχολεία ήταν ανοιχτά».

Για το πώς βίωσε ο ίδιος την καραντίνα: «Φοβάσαι περισσότερα για τα παιδιά σου και λιγότερα για τον εαυτό του, ειδικά από τη στιγμή που σε καθημερινή βάση μάθαινες κάτι καινούργιο για τις συνήθειες του ιού. Καθαρίζαμε πατώματα, πόμολα, ταβάνια. 24 ώρες το 24ώρο μιλούσαν για τον ιό. Θέλεις να προστατέψεις τα παιδιά σου και στην Ισπανία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, δεν είχαμε ούτε τη μία ώρα εξόδου. Μπορούσες να πας μόνο στο σούπερμαρκετ ή στο φαρμακείο.

Η μέρα περνούσε με πολύ παιχνίδι με τα παιδιά ούτως ώστε να μην φανεί ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό από πριν. Όταν γύρισα ένιωθα ότι έφυγε ένας βάρος. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα ένιωσα ότι έφτασα σπίτι μου. Παρότι είχαμε ξεκινήσει στις τέσσερις το πρωί με αυτοκίνητο για τη Μαδρίτη, αλλά και την κούραση που υπήρχε, κατευθείαν μπήκαμε σ’ ένα αυτοκίνητο και ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη καθώς δεν μπορούσαν να μας κρατήσουν στην Αθήνα.

Γενικώς όταν γυρίζεις στο σπίτι σου είναι διαφορετικά τα πράγματα. Στην Ελλάδα λήφθηκαν γρήγορα και σωστά μέτρα. Τώρα, για την Ισπανία ακούγονται πολλά όπως για παράδειγμα ότι άφησαν ένα διάστημα 7-10 ημερών έως ότου πάρουν αποφάσεις κι αυτό κόστισε ζωές και αρρώστιες. Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος πέρασε δύσκολα».

Για το αν εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ισπανία: «Βασικά πρέπει να δούμε που θα φτάσει το όλο πράγμα. Αν δηλαδή θα είναι σωστό να γυρίσω στην Ισπανία η οποία είναι η δεύτερή μου χώρα ή να μείνουμε Ελλάδα ή να πάμε σε μια άλλη χώρα η οποία επίσης δεν αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ: «Το έχω πει ότι αυτό είναι το απωθημένο μου. Η απόσταση του σπιτιού μου από το ''PAOK Sports Arena'' είναι δεν είναι δύο χιλιόμετρα. Τώρα βέβαια συζητάμε για ένα πράγμα το οποίο δεν υφίσταται. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι που να έχει ειπωθεί, δεν έχω να πω κάτι. Τι θα πω; ''Γεια σας παιδιά, ήρθα; Άσε που το γήπεδο είναι κλειστό και δεν έχω τα κλειδιά (γέλια)'', είπε και συμπλήρωσε: ''Κλικ στο μυαλό μπορεί να γίνει, το θέμα όμως είναι ότι κάθε φορά γυρνούσα με κατεβασμένα παντελόνια κι αν είναι να γυρίσω, θέλω να γυρίσω με νορμάλ συνθήκες. Δεν θέλω να ξαναπεράσω τα ίδια. Είναι ψυχοφθόρο τόσο για μένα όσο και για τον κόσμο. Πρέπει να υπάρχει κάτι υγιές. Συνολικά όμως δεν υπάρχει κάτι για να πω περισσότερα πράγματα''».

Για τον αν έχει προτάσεις από ομάδες: «Παρότι δεν έχουμε μπει στη μεταγραφική περίοδο, αυτή τη στιγμή είμαι στο μυαλό κάποιων ομάδων κι αυτό είναι καλό για μένα. Θα δω τις επιλογές μου και το κριτήριο δεν είναι μόνο το οικονομικό αλλά το όλο πακέτο, δηλαδή και οι συνθήκες».