Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019
x

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ» ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ EURO-ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Θα χρησιμοποιηθεί πρωτίστως η Νέα Τούμπα και θα αναβαθμιστούν αντίστοιχα το Καυτανζόγλειο Στάδιο και το Κλ. Βικελίδης, σύμφωνα με τον υφυπουργό

Ως μία πολύ σημαντική ημέρα που μπορεί να φέρει μία καινούργια σελίδα στην ιστορία και τους λαούς των βαλκανικών χωρών χαρακτήρισε τη σημερινή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για την από κοινού υποψηφιότητα διεκδίκησης των Euro 2028-Mundial 2030 από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Ρουμανία.

Παράλληλα, ο κ. Βασιλειάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον ρόλο της Θεσσαλονίκης στο ενδεχόμενο φιλοξενίας μία εκ των δύο διοργανώσεων αποκάλυψε πως θα χρησιμοποιηθεί πρωτίστως η Νέα Τούμπα και θα αναβαθμιστούν αντίστοιχα το Καυτανζόγλειο Στάδιο και το ''Κλεάνθης Βικελίδης''.

''Σήμερα ζήσαμε μία πολύ σημαντική ημέρα, το κοινό όραμα των χωρών μας για μία καινούργια σελίδα στην ιστορία των λαών και των τόπων μας όπου θα κυριαρχεί η ειρήνη, η ευημερία και ο κοινός σχεδιασμός για καλύτερες μέρες'', δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βασιλειάδης και συμπλήρωσε:

''Υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας που θα είναι το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση μιας μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης που και τυπικά θα δώσει το στίγμα στο σύνολο της υφηλίου πως αυτή η γωνιά της γης αλλάζει. Τα Βαλκάνια συνήθως απασχολούν αρνητικά την κοινή γνώμη με έριδες, διαμάχες, προβλήματα και τεχνιτές διαχωριστικές γραμμές που υψώνονται στους λαούς μας''.

Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού πρόσθεσε ότι ''είναι εφικτό να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον μέσα από τη συνεργασία. Ξεκινήσαμε για τη διεκδίκηση του Euro 2028 και του Mundial 2030. Είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία και μας παρουσιάστηκε από την πλευρά των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών το πλάνο και οι απαραίτητες προϋποθέσεις''.

Τέλος αποκάλυψε πως θα υπάρξει μία τελευταία σύνοδος στις 14-15 Ιουνίου στη Ρουμανία και το Βουκουρέστι εκεί όπου και θα οριστεί η οργανωτική επιτροπή.

Σχετικά με τον τελικό προγραμματισμό, ο Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε:

''Τέσσερα μέλη από κάθε χώρα συν εξ οφίτσιο τον εκάστοτε υπουργό Αθλητισμού και πρόεδρο ομοσπονδίας θα αποτελούν την επιτροπή. Έγινε ένα μεγάλο βήμα, είμαστε όλοι αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι με το σύνολο των πολιτικών μας χαράσει μία νέα ημέρα αισιοδοξίας, δημιουργικότητας και ευημερίας για τους λαούς μας. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά''.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ