Skip to main content

Βασιλιάς ο Άγιαξ στη Μαδρίτη (4-1), ισοπέδωσε τη Ρεάλ (video)

Τα μωρά του Άγιαξ θύμισαν τις ομάδες του που κυριάρχησαν στην Ευρώπη στις δεκατίες του '70 και του '90, δείχνοντας πως το μέλλον τους ανήκει.

Ο Άγιαξ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και όχι απλώς απέκλεισε αλλά διέσυρε τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου με 4-1, αφήνοντας άφωνη όλη την Ευρώπη.

Τα «μωρά» του Άγιαξ παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο θύμισαν τις ομάδες που κυριάρχησαν στην Ευρώπη στις δεκατίες του '70 και του '90, δείχνοντας πως το μέλλον τους ανήκει.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ολλανδικής ομάδας ήταν ο μάγος Ντούσαν Τάντιτς, ο οποίος έδωσε δύο εξαιρετικές ασίστ στα γκολ του Ζίγιεχ (7’) και Νέρες (18’) που έφεραν νωρίς νωρίς σε κατάσταση ψυχρολουσίας το Μπερναμπέου.

Η Ρεάλ είχε δύο δοκάρια στο ματς, αλλά η εμφάνιση του Άγιαξ ήταν καταπληκτική και θα μπορούσε πετύχει και άλλα γκολ.

Ο Τάντιτς ήταν αυτός που έκανε το 3-0 στο 62’ (με τον διαιτητή να συμβουλεύεται το VAR για πέντε σχεδόν λεπτά) πριν δείξει τελικά σέντρα. 

Η ισπανική ομάδα μείωσε σε 3-1 στο 70’ με τον Ασένσιο, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Σόνε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση διαμόρφωσε το 4-1 για τον Άγιαξ. Η Ρεάλ τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Νάτσο στο 93′. 

H συντριπτική ήττα και ο αποκλεισμός της περσινής πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ επιβεβαιώνουν ότι με την αποχώρηση του Ρονάλντο έκλεισε οριστικά ένας κύκλος μεγάλων ευρωπαϊκών επιτυχιών για τη «Βασίλισσα», η οποία φαίνεται ότι δεν θα περάσε «αναίμακτα» τη μετάβασή της στην επόμενη φάση αναγέννησης και επιστροφής στον δρόμο των επιτυχιών.