Skip to main content

«Βασιλικό» ενδιαφέρον για τις δράσεις του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος

Ο Σύνδεσμος είχε την χαρά να παρευρεθεί στην υπέρλαμπρη δεξίωση από την Πρέσβειρα του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανσουάζ Γκιστίν

Με επίσημη πρόσκληση από την Πρέσβειρα του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανσουάζ Γκιστίν (Françoise Gustin), εκ μέρους του Βασιλιά Φίλιππου των Βέλγων και της Βασίλισσας Ματθίλδης είχε την τιμή να παρευρεθεί καλεσμένος ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., εκπροσωπούμενος από την Πρόεδρο, κα Αποστολίνα Τσαλταμπάση, την Τρίτη 3 Μαΐου 2022, σε τιμητική συναυλία και δεξίωση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ελλάδα, το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου διοργάνωσε, προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του κου Παύλου Κοτσώνη, συναυλία και δεξίωση με εκλεκτούς καλεσμένους από την εγχώρια και τη βέλγικη πολιτική και επιχειρηματική σκηνή. Ο Σύνδεσμος είχε την χαρά να παρευρεθεί στην υπέρλαμπρη δεξίωση υπό την μουσική υπόκρουση του κουαρτέτου εγχόρδων της Εθνικής Ορχήστρας του Βελγίου.

Μέσω αυτής της δεξίωσης, η Βασίλισσα Ματθίλδη συνομίλησε με την Πρόεδρο του Σ.Ε.Γ.Ε., κα Τσαλταμπάση και ενημερώθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που υλοποιεί ο Σύνδεσμος για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τις ευκαιρίες ανάπτυξής της. «Η ενδυνάμωση και η βοήθεια που παρέχουμε μέσω του Συνδέσμου επιβεβαιώθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με την πρόσφατη αναφορά του Σ.Ε.Γ.Ε. στον «Οδηγό για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας» που εκδόθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.» επισήμανε η κα Τσαλταμπάση στη συζήτησή τους.

Συγκεκριμένα, το ενδιαφέρον της Αυτού Μεγαλειότητας είχε ήδη τραβήξει η καμπάνια ενημέρωσης και υποστήριξης #kamiamoni, η οποία ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης. Μια προσπάθεια του Σ.Ε.Γ.Ε. να πετύχει ουσιαστικές αλλαγές ώστε να ληφθούν μέτρα υποστήριξης και ενδυνάμωσης των γυναικών και να σπάσει η σιωπή τους. Απώτερος στόχος όλων μας είναι η πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, οι τρόποι αντιμετώπισης των βαθύτερων αιτιών αυτού του φαινομένου αλλά και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερα σημαντική συζήτηση σε ό,τι αφορά την τεχνογνωσία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ακολούθησε με τους καλεσμένους, αναφορικά με την υλοποίηση της Ενεργειακής Κοινότητας WEnCoop, καθώς η ενέργεια αποτέλεσε κύριο θέμα της Βασιλικής επίσκεψης. Η WEnCoop στοχεύει τα μέλη της να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της ενέργειας, αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας - ΑΠΕ με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους στις επιχειρήσεις τους αλλά και την αύξηση του οικογενειακού εισοδήματος.

«Με αίσθημα αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης προς το βασιλικό ζεύγος του Βελγίου, με χαροποιεί ιδιαίτερα η πρόσκληση και θεωρώ προνόμιο και τιμή την ανάπτυξη διαλόγου με την Βασίλισσα Ματθίλδη και τον Βασιλιά Φίλιππο, αναφορικά με την παρουσίαση βασικών πυλώνων ανάπτυξης της γυναικείας επιχειρηματικότητάς και των δράσεων που υλοποιεί ο Σ.Ε.Γ.Ε.. Αισθανόμαστε ευγνώμονες για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Πρέσβειρας που μετέφερε το έργο μας στη Βασιλική οικογένεια.» δήλωσε η Πρόεδρος, κα Τσαλταμπάση.

Με μήνυμα συνεργασίας και σύσφιξης των δεσμών της ελληνοβελγικής φιλίας έπεσε η αυλαία της δεξίωσης και επισημάνθηκε η επιθυμία για ανάπτυξη αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο χωρών.