Skip to main content

Βασίλισσα Ελισάβετ: Όλο το τελετουργικό της κηδείας της τη Δευτέρα

Το πρωί της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα στις 08:30 και θα κλείσουν οι πόρτες για να προετοιμαστεί η τελετή.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ, η σορός της οποίας εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ επιβεβαιώθηκε ότι θα ταφεί με την σύζυγό της Πρίγκιπα Φίλιππο στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου του 6ου κατά την διάρκεια μιας ιδιωτικής τελετής αργά το απόγευμα της Δευτέρας 19/09/2022.

Το πρωί της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί το λαϊκό προσκύνημα στις 08:30 και θα κλείσουν οι πόρτες για να προετοιμαστεί η τελετή.

Λίγο μετά τις 12:35 η σορός της Βασίλισσας θα μεταφερθεί με κιλίβαντα του Βασιλικού Ναυτικού.

Η πομπή θα ξεκινήσει στις 12:44.

Την πομπή θα συνοδεύουν ο Βασιλιάς Κάρολος, τα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας και μέλη του προσωπικού του.

Η πομπή στις 12:52 θα φτάσει στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή.

Οι πόρτες του Αββαείου θα έχουν ανοίξει από τις 10 το πρωί για να πάρουν τις θέσεις τους οι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με δυο λεπτών σιγή σε όλη την Επικράτεια.

Στην συνέχεια, η πομπή θα κατευθυνθεί στην Αψίδα του Γουέλινγκτον. Άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα ακολουθούν πεζή και άλλα με αυτοκίνητο.

Σε όλο αυτό το διάστημα το Μπινγκ Μπεν θα χτυπά πένθιμα και στις 15:00 ώρα Ελλάδος το φέρετρο της Βασίλισσας θα τοποθετηθεί σε νεκροφόρα.

Θα φτάσει στην είσοδο Shaw Farm του Γουίνδσορ στις 17:06 και εκεί θα ξεκινήσει η νέα τελετή στις 17:10. Ο Βασιλιάς και τα υπόλοιπα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας θα φτάσουν στις 17:40.

Λίγο πριν τις 18:00, το φέρετρο της Βασίλισσας θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στις 21:40 θα γίνει η κηδεία σε κλειστό κύκλο και στην συνέχεια θα ταφεί δίπλα στον σύζυγό της στο παρεκκλήσι.