Skip to main content

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το πιο ακριβό δώρο μία αγκαλιά

Η 94χρονη μονάρχης μίλησε για την «ελπίδα για το μέλλον», αναγνωρίζοντας ότι εκατομμύρια Βρετανοί θα γιορτάσουν χωρίς τις οικογένειες τούς.

Το μοναδικό πράγμα που πολλοί άνθρωποι θέλουν για τα φετινά Χριστούγεννα είναι μια απλή αγκαλιά, είπε η βασίλισσα Ελισάβετ το ετήσιο μήνυμά της προς τους Βρετανούς, επισημαίνοντας πόσο δύσκολη είναι η περίοδος αυτή για εκείνους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα από την πανδημία ή χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Στο παραδοσιακό, προηχογραφημένο χριστουγεννιάτικο μήνυμά της η 94χρονη μονάρχης μίλησε επανειλημμένα για την «ελπίδα για το μέλλον», αναγνωρίζοντας ότι εκατομμύρια Βρετανοί δεν θα μπορέσουν φέτος να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους.

«Φυσικά για πολλούς αυτή η εποχή του χρόνου έχει άρωμα θλίψης. Κάποιοι θρηνούν για τον θάνατο ενός αγαπημένου, φίλοι και συγγενείς λείπουν ο ένας στον άλλο, ενώ το μόνο που θα ήθελαν για τα Χριστούγεννα είναι μια απλή αγκαλιά ή ένα κράτημα του χεριού» είπε η βασίλισσα. «Αν αυτή είναι η δική σας περίπτωση, δεν είστε μόνοι», πρόσθεσε.