Skip to main content

Βασίλισσα της Ευρώπης η Μπάγερν με χρυσό γκολ του Κομάν (video)

Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν πίκρανε τους συμπατριώτες του και την ομάδα στην οποία έμαθε ποδόσφαιρο στέλντοντας τους Γερμανούς στην κορυφή της Ευρώπης.

Με το χρυσό γκολ του Κίνγκσλεϊ Κομάν η Μπάγερν Μονάχου κέρδισε 1-0 στον τελικό της Λισσαβόνας την Παρί Σεν Ζερμέν και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 6η φορά στην ιστορία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Βαυαροί κατέκτησαν την κορυφή σημειώνοντας μόνο νίκες στη διοργάνωση του 2019-20 πετυχαίνοντας 11 σε 11 αγώνες - κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ καμία άλλη ομάδα.

Καλύτερο ήταν το ξεκίνημα για την Μπάγερν στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. Οι Βαυαβαροί είχαν την κατοχή, πίεζαν την Παρί οδηγώντας την σε λάθη, ωστόσο οι Παριζιάνοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν καταστάσεις στην εστία του Νόιερ.

Στο 14', ο Εμπαπέ μπήκε στην περιοχή, όμως ούτε η πάσα του στον Μπερνάτ απέδωσε, ούτε το σουτ που δοκίμασε στη συνέχεια ο φορ της Παρί πλησίασε εστία, καθώς έβαλε κόντρα ο Γκορέτσκα. Στο επόμενο λεπτό ο Κίμιχ έπεσε και έβαλε την κόντρα στον Εμπαπέ, ο οποίος δοκίμασε το διαγώνιο πλασέ από τη μικρή. περιοχή.

Στο 18' η Παρί κατέγραψε την πρώτη κλασική ευκαιρία του ματς. Ο Νειμάρ βγήκε τετ-α-τετ με τον Νόιερ, μετά από πάσα του Εμπαπέ, αλλά ο Νόιερ έκανε εκπληκτική απόκρουση. Στο 22', οι Βαυαβαροί έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους με τον Λεβαντόσφκι. Ο Πολωνός γύρισε ωραία εντός περιοχής, πλάσαρε σωστά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Τούχελ έφυγαν υποδειγματικά στην αντεπίθεση, αλλάζοντας γρήγορα την μπάλα. Ο Ντι Μαρία ξεμαρκαρίστηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Ένα λεπτά

Η Παρί συνέχισε να πιέζει και στο 29' δυνατό, συρτό σουτ του Ερέρα έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι Γάλλοι ήταν εξαιρετικοί στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά στο 31' παραλίγο να το... πληρώσουν, καθώς η Μπάγερν έφτασε κοντά στο γκολ.

Μετά από γέμισμα στην περιοχή από τον Μίλερ και κάποιες κόντρες, ο Λεβαντόφσκι πήρε αδύναμη κοντινή κεφαλιά, όμως ο Νάβας ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε εντωπσιακά, διατηρώντας το 0-0, που ήταν και το αποτέλεσμα ημιχρόνου.

 Ένα γκολ ήταν αρκετό

Κακό ποιοτικά ήταν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες προτίμησαν να αμυνθούν και αναλώνοντας σε δυνατά μαρκαρίσματα γενικότερα και ως συνέπεια ήταν οι συνεχείς διακοπές. Παρόλα αυτά, από το... πουθενά η Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 59'.

Οι Βαυαροί έπαιξαν ωραίο τρίγωνο στην περιοχή της Παρί και δεξιά, ο Κίμιχ έβγαλε γλυκιά σέντρα ακριβείας στο πίσω δοκάρι και εκεί ο Κομάν βρέθηκε χωρίς αντίπαλο και νίκησε με κεφαλιά τον Νάβας. Οι Γάλλοι τα είχαν χαμένα.

Στο 63' ο Κομάν επιχείρησε επικίνδυνη σέντρα-σουτ και η άμυνα της Παρί διώχνει πάνω στη γραμμή.

Στη συνέχεια η Παρί προσπάθησε να βρει το καθαρό μυαλό, για να φτάσει στην ισοφάριση και έφτασε κοντά στο να τα καταφέρει. Στο 70', ο Νόιερ έσωσε με τα πόδια το πλασέ του Μαρκίνιος, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Το σύνολο του Φλικ είχε τον απόλυτο έλγεχο του ματς, μετά την επίτευξη του 0-1 και δεν έδειχνε διάθεση για... παιχνίδια. Η Παρί ήθελε, αλλά δεν είχε την ενέργεια του πρώτου ημιχρόνου, τη στιγμή που ο Νεϊμάρ ήταν εκτός ρυθμού. Ωστόσο, το συγκρότημα του Τούχελ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Τσούπο-Μότινγκ για χιλιοστά δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή, μετά το γύρισμα του Εμπαπέ, φάση που ήταν και η τελευταία για τον τελικό.

Το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους και βρήκε τους παίκτες της Μπάγερν να πανηγυρίζουν, έστω και σε άδειο -λόγω πανδημίας- γήπεδο.


Παρί Σεν Ζερμέν (Τούχελ): Νάβας, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Μπερνάτ, Παρέδες (63' Βεράτι) Ντι Μαρία, Ερέρα (72' Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Εμπαπέ

Μπάγερν Μονάχου (Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπόατενγκ (24' Σίλε), Ντέιβις, Τιάγκο (86' Toλισό), Αλκάνταρα, Γκορέτσκα, Κομάν (68' Πέρισιτς), Γκνάμπρι (68' Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόβσκι