Skip to main content

Βασίλισσα της Ευρώπης ξανά η Ρεάλ-Μοιραίος του τελικού ο Κάριους (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ και σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο για τρίτη σερί σεζόν και τέταρτη την τελευταία πενταετία

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για τρίτη συνεχή χρονιά στέφθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, που επικράτησε με 3-1 της Λίβερπουλ στο στάδιο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου.

Δια... ποδός Μπέιλ, που πέτυχε δύο γκολ το ένα εκ των οποίων με εκπληκτικό ψαλιδάκι, η Βασίλισσα σήκωσε το 13ο τρόπαιο της διοργάνωσης στην ιστορία της, σε έναν τελικό που τα είχε όλα.

Μοιραίος του τελικού ο τερματοφύλακας των «κόκκινων», Λόρις Κάριους που έκανε δώρο στη Ρεάλ δύο γκολ, το πρώτο και το τρίτο. Με τη λήξη του αγώνα δακρυσμένος ο Γερμανός πορτιέρε κατευθύνθηκε στους φιλάθλους της Λίβερπουλ ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη του, με τους οπαδούς να τον χειροκροτούν.

Καταλυτική στιγμή του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 25' που αντικαταστάθηκε από τον Άνταμ Λαλάνα.

Τα γκολ για την Ρεάλ σημείωσαν στο 51' ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Μπέιλ στο 64' και το 83', ενώ η Λίβερπουλ είχε ισοφαρίσει στο 55' με τον Μανέ.

Με την έναρξη του αγώνα και κατά τη διάρκεια των πρώτων 45 λεπτών, οι δύο ομάδες άργησαν να βρουν τον ρυθμό τους, σε ένα άγονο και νευρικό πρώτο ημίχρονο, με πρωταγωνιστές τους τραυματισμούς του Σαλάχ στο 25' και του Καρβαχάλ στο 35'.

Ο Αιγύπτιος σταρ της Λίβερπουλ έπεσε άτσαλα μετά από παρατεταμένο τράβηγμα του Ράμος, δείχνοντας να έχει πρόβλημα με τον ώμο του, για να αποχωρήσει τελικά με δάκρυα στα μάτια από το τερέν σε αναγκαστική αλλαγή με τον Λαλάνα στο 30'. Λίγο αργότερα, ο Καρβαχάλ έπαθε θλάση οπισθίου μηριαίου και αντικαταστάθηκε στο 35' με τον Νάτσο. Ήδη από την προθέρμανση ο Ίβηρας ένιωθε ενοχλήσεις, οι οποίες εντάθηκαν ύστερα από μονομαχία που είχε με τον Ρόμπερτσον.

Στο 43' ο ρέφερι ακύρωσε γκολ του Μπενζεμά, με τον Γάλλο επιθετικό να βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, Λίβερπουλ και Ρεάλ μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, με τον Ίσκο να βρίσκει τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας στο 47' με σουτ από τη μεγάλη περιοχή.

Η μπάλα δεν άργησε να μπει στα δίχτυα, με τον Μπενζεμά να ανοίγει το σκορ στο 51' έπειτα από τραγικό λάθος του Κάριους. Ο τερματοφύλακας των «Κόκκινων» προσπάθησε να προωθήσει γρήγορα την μπάλα στους συμπαίκτες του, με τον Γάλλο επιθετικό να καραδοκεί και να σημειώνει το 1-0 για τη Βασίλισσα.

Άμεση ήταν η απάντηση από τους παίκτες του Κλοπ, με τον Μανέ να ισοφαρίζει στο 55' με προβολή. Η πίεση αυξήθηκε γρήγορα στο «Ολιμπίσκι» και οι δύο ομάδες ανέβασαν τους ρυθμούς για την κατάκτηση του Champions League.

Το δεύτερο γκολ για τους «μερένχες» ήρθε στο 64', όταν ο Μπέιλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα ασύλληπτο ψαλιδάκι δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο χορτάρι. Αξίζει να σημειωθεί πως την ασίστ την έκανε ο Μαρσέλο με το δεξί.

Για περίπου είκοσι λεπτά και παρά την κούραση των παικτών, η Λίβερπουλ προσπάθησε να ισοφαρίσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τροπαίου, ωστόσο στο 83' ο Μπέιλ έγραψε το τελικό 3-1 με σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κάριους να σημειώνει το δεύτερο μεγάλο λάθος του στο παιχνίδι, αφού δεν κατάφερε να αποκρούσει σωστά τη μπάλα.

Οι συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (35' Νάτσο), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (61' Μπέιλ), Μπενζεμά (89' Ασένσιο), Ρονάλντο.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Μίλνερ (83' Τζαν), Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (30' Λαλάνα), Φιρμίνο.