Skip to main content

Βασιλόπουλος: Όποιος δεν γνωρίζει τι σημαίνει Άρης,ας διαβάσει ιστορία

Ο έμπειρος φόργουορντ μίλησε για τη μετακίνησή του στον «Αυτοκράτορα», τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τη δυναμική του Παλέ και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Για την μετακίνησή του στον Άρη, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, τη δυναμική του Παλέ αλλά και το ντέρμπι κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ μίλησε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

«Ξέρω ότι είναι πρόκληση να παίζεις στον Άρη και είναι κάτι που επιζητούσα. Την πίεση, το κομμάτι του πρωταθλητισμού, το ότι ολες οι ομάδες θέλουν να σε κερδίσουν. Μου έλειπε, έτσι είχα μάθει, έτσι θέλω να δουλεύω και θέλω να πιστεύω ότι όλοι θα καταφέρουμε να μπούμε σε αυτό το mood για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τι σημαίνει να παίζεις σε μια ομάδα που κυνηγάει τις πρώτες θέσεις», σχολίασε ο έμπειρος φόργουορντ.

Ρωτήθηκε που ακριβώς βρίσκονται οι κίτρινοι ως προς την διαδικασία αυτή που περιέγραψε και απάντησε δίχως δισταγμό: «Σε πολύ αρχικό στάδιο, μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η αλήθεια είναι σκληρή και όπως έχω πει το μπάσκετ είναι αμείλικτο άθλημα. Δεν θα σε λυπηθεί κανείς. Ο καλύτερος θα κερδίσει. Είναι σίγουρο ότι όλες οι άλλες μεγάλες ομάδες θα προσπαθήσουν να μας κερδίσουν με όσο το δυνατόν πιο πολλούς πόντους γίνεται, και οι θεωρητικά μικρότερες θα κοιτάξουν να σε βρουν ευάλωτο, κουρασμένο, για να σε κερδίσουν. Θα πρέπει ο καθένας μέσα του να σκεφτεί τι σημαίνει να είσαι στον Άρη. Όποιος δεν το ξέρει, ας ρωτήσει ή ας διαβάσει ιστορία. Δεν γίνεται διαφορετικά. Η αλήθεια ειναι σκληρή και μόνο έτσι μπορείς να πας μπροστά…».

Ρωτήθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοίκηση με τις οφειλές, τις προσφυγές και όλη την αβεβαιότητα και πώς μπορεί ο ίδιος και οι συμπαίκτες του να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση και υπογράμμισε πως «εδώ είμαστε στην αρχή. Δεν έχουμε καταλάβει προβλήματα που μπορεί να έχει η ομάδα. Σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την καθημερινότητα (οι άνθρωποι της ομάδας) είναι άψογοι. Ζητάς κάτι σήμερα, αύριο το έχεις. Το γήπεδο είναι τέλειο, το προπονητικό σταφ είναι καταπληκτικό. Αυτή είναι η δουλειά μας. Σε όλες τις δουλειές στην Ελλάδα υπάρχουν προβλήματα. Και εσείς μπορεί να έχετε προβλήματα και να μη σας πληρώνουν… Έτσι είναι η κατάσταση. Όποιος αντέχει παιδιά, μπαίνει και παίζει. Όποιος δεν αντέχει κάθεται σπίτι του και δεν παίζει».

Στόχος του Άρη την Τετάρτη είναι η πρόκριση στα ημιτελικά. Το ιδανικό σενάριο; «Να καταφέρουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ, να είμαστε ανταγωνιστικοί, να μη παρασυρθούμε από τον κόσμο. Πολλές φορές τον έχεις στο πλευρό σου και σε βοηθάει, αλλά κάποιες φορές μπορεί να λειτουργήσει αντίστροφα και να αγχώσει τους παίκτες που δεν το έχουν ξαναζήσει».

Έχει παίξει ουκ ολίγες φορές αντίπαλος του Άρη στο Παλέ. «Είναι από τα πιο μπασκετικά γήπεδα στην Ελλάδα. Είναι ευχή να μπορούν να παίξουν σε αυτό το γήπεδο και νιώθω τυχερός που το έχω κάνει. Στόχος μας φέτος είναι να καταφέρουμε να κρατήσουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Ξέρω ότι ο κόσμος του Άρη εκτιμάει την προσπάθεια, μόνο αν βλέπει πέντε άτομα στο παρκέ να παλεύουν και αυτό θέλουμε να κάνουμε».

Ρωτήθηκε πόσο βοηθάει η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στο να βγάλει ο Άρης έναν τέτοιο χαρακτήρα και απάντησε: «Ο κόουτς είναι άνθρωπος που δεν τα παρατάει, έχει μάθει να παλεύει για τα πάντα. Εγώ του βγάζω το καπέλο για το πώς μπορεί να μεταλαμπαδεύσει στους παίκτες αυτά τα στοιχεία και να καταφέρουν να κάνουν αυτά που ο ίδιος έχει στο μυαλό του, αν και θεωρώ ότι τη νοοτροπία μαχητή θα πρέπει να την έχει και ο ίδιος ο παίκτης μέσα του».