Skip to main content

Βατερλώ για τον Παναθηναϊκό στο Βέλγιο, συνεχίζει στο Europa

Εκτός συνέχειας στο Champions League τέθηκε ο Παναθηναϊκός, καθώς υπέστη βαριά ήττα στο Βέλγιο από την Κλαμπ Μπριζ με 3-0 (2-1 στη Λεωφόρο)

Εκτός συνέχειας στο Champions League τέθηκε ο Παναθηναϊκός, καθώς η Κλαμπ Μπριζ τον φιλοδώρισε με τρία τέρματα, ξεπερνώντας ανώδυνα την ήττα στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο (1-2). Οι «πράσινοι» κατέρρευσαν μετά το πρώτο γκολ των Βέλγων και υπέστησαν βαριά ήττα με 3-0, σπαταλώντας άλλη μία ευκαιρία να προκριθούν στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου θα έχει άλλη μία ευκαιρία για διάκριση στην Ευρώπη, μέσω του Europa League.

Οι «πράσινοι» για δεύτερη σερί χρονιά μένουν νωρίς - νωρίς εκτός της κορυφαίας διοργάνωσης, ξανά από ομάδα του Βελγίου (πέρυσι ήταν η Σταντάρ Λιέγης), «πληρώνοντας» το «νεκρό» 5λεπτο που είχαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, όταν δέχτηκαν δύο «φθηνά» γκολ από το 53΄ έως το 57΄.

Με εξαιρετική τακτική ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου δεν κινδύνευσε σχεδόν καθόλου από τους Βέλγους, οι οποίοι μπήκαν δυνατά για να αιφνιδιάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε αρχικά με το σουτ του Νίνη στο 16΄ (έδιωξε ο Μπρουζές), ενώ η «απάντηση» των Βέλγων ήρθε 10 λεπτά μετά, με την κεφαλιά του Ντε Σουτέρ από το ύψος της μικρής περιοχής να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Κοτσόλη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε για τον Παναθηναϊκό ακριβώς στο 45΄. Ο Καρέλης ήταν έτοιμος να πλασάρει από κοντά, αλλά ο Μπρουζές του «πήρε τη μπουκιά από το στόμα», μετά την κεφαλιά πάσα του Μπεργκ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο γκολκίπερ των γηπεδούχων σταμάτησε και πάλι με γροθιές το βολέ του Νίνη.

Είναι γνωστό ότι στο ποδόσφαιρο αρκεί μία φάση για να αλλάξει η ροή ενός αγώνα κι αυτό συνέβη στο 53΄. Οι «πράσινοι» που μπήκαν πολύ καλά στο γήπεδο και στον δεύτερο μέρος, βρέθηκαν ξαφνικά να χάνουν με 0-2, αρχικά με την κεφαλιά του Κουλς στο 53΄ και τέσσερα λεπτά μετά με το τυχερό γκολ του Βάσκεθ με απευθείας φάουλ, αφού η μπάλα βρήκε στον Βέμερ κι άλλαξε εντελώς πορεία, αφήνοντας άγαλμα τον Κοτσόλη.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ουλαρέ στο 83΄ με πλασέ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπριζ: Μπρουζέζ, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μέχελε, Κοουλς, Σίμονς, Βάσκες (84' Βανάκεν), Φόρμερ, Ντε Σούτερ (77' Ουλαρέ), Ντιαμπί, Ντιρκς (67' Εμπομπό)

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Βέμερ, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Πράνιτς, Λαγός, Κουτρουμπής (60' Πέτριτς), Ζέκα, Νίνης (73' Λουντ), Καρέλης (73' Κλωναρίδης), Μπεργκ