Skip to main content

Βατόπουλος: Οι έλεγχοι για τα μέτρα γίνονται πλημμελώς-Θα μπορούσαν να είναι πιο αυστηροί

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας ανέφερε πως μπορεί να γίνει η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τηρώντας μία διαδικασία, χωρίς πολλούς θεατές.

Οι έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού «θα μπορούσαν να ήταν σαφώς καλύτεροι, σαφώς πιο αυστηροί. Οι έλεγχοι γίνονται πλημμελώς», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Επεσήμανε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως «υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στην ανάγκη να λειτουργήσει η κοινωνία και στην ανάγκη να τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα».

Επαναλαμβάνοντας πως οι εμβολιασμένοι νοσούν πολύ ελαφρότερα και μεταδίδουν ανάλογα, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι «τα μέτρα ατομικής προστασίας πρέπει να τα τηρούν όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι».

«Το εμβόλιο εξακολουθεί να λειτουργεί», σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και έναντι της μετάλλαξης “Δέλτα Plus”, είπε ο Καθηγητής Μικροβιολογίας.

Σε ό,τι αφορά στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εμφανίστηκε επιφυλακτικός: «Καλό είναι να αποφεύγονται συνωστισμοί που μπορούν να αποφευχθούν. Τώρα, αν μπορεί να γίνει η παρέλαση τηρώντας μία διαδικασία, χωρίς πολλούς θεατές, θα μπορούσε να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, τέλος, πως «είναι πολύ σημαντικό ο κάθε ένας από εμάς να προφυλάξει τον εαυτό του με τη μάσκα και την αποφυγή των πολλών συναθροίσεων. Και προφανώς, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να εμβολιαστούν».