Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΒΕΛΓΙΟ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID-19 ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΛΙΕΓΗ

«Υπάρχουν ζώνες οι οποίες θα γίνουν κόκκινες και άλλες όχι»» υπογράμμισε στη βελγική τηλεόραση ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Φιλίπ Γκοφάν.

Αύξηση 60% στα κρούσματα του κορωνοϊού σημειώθηκε στο Βέλγιο μέσα σε μία εβδομάδα, όπως ανέφερε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας Sciensano. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παρατηρείται σταθερή τάση στην Αμβέρσα, ενώ καταγράφεται αύξηση των θετικών περιπτώσεων σε Βρυξέλλες και Λιέγη.

«Διανύουμε περίοδο αβεβαιότητας» υπογράμμισε στη βελγική τηλεόραση ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου, Φιλίπ Γκοφάν, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν ζώνες οι οποίες θα γίνουν κόκκινες και άλλες όχι».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γκοφάν τόνισε επίσης ότι «λειτουργούμε με προσοχή, ακόμη κι αν γνωρίζουμε ότι μπορούν να υπάρξουν αντιδράσεις».

Εχθές το βράδυ, το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου ενέταξε τη Λιθουανία στις «κόκκινες» χώρες, ενώ στην ίδια λίστα μπήκαν το Σάββατο περιοχές της Σουηδίας, αλλά και η Μαγιέν της Γαλλίας κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις των τοπικών αρχών με τον πρόεδρο της γαλλικής κοινότητας να κάνει λόγο για «βαθιά απογοήτευση».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ