Skip to main content

Βέλγιο: Εγκρίθηκε η έκδοση του Μοχάμεντ Αμπρινί στη Γαλλία

Στη Γαλλία θα εκδοθεί ο τρομοκράτης του Παρισιού Μ.Αμπρινί αλλά όχι άμεσα καθώς εμπλέκεται ταυτόχρονα και στις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών.

Από το Βέλγιο στη Γαλλία θα εκδοθεί, ο Μοχάμεντ Αμπρινί που εμπλέκεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, τον περασμένο Νοέμβριο, όμως «όχι άμεσα», όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι βελγικές δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο λόγος της καθυστέρησης είναι ότι ο κατηγορούμενος εμπλέκεται ταυτόχρονα και στις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στις Βρυξέλλες στις 22 Μαρτίου.

«Το συμβούλιο πρωτοδικών των Βρυξελλών έκρινε εκτελεστέο» το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του Αμπρινί, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ένας εκπρόσωπός της ωστόσο διευκρίνισε κατόπιν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η εκτέλεση του εντάλματος δεν θα γίνει άμεσα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο Αμπρινί ενδέχεται να δικαστεί πρώτα στο Βέλγιο. Υπάρχει επίσης μια πιθανότητα να εκδοθεί προσωρινά στη Γαλλία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγουν ακόμη οι γαλλικές αρχές, ή να ανακριθεί στο Βέλγιο από τους Γάλλους ανακριτές.

Ο Αμπρινί συνελήφθη στις Βρυξέλλες στις 9 Απριλίου και ομολόγησε ότι ήταν ο λεγόμενος «άνδρας με το καπέλο» που συνόδευσε τους δύο βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την ημέρα των επιθέσεων.