Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020
x

ΒΕΛΓΙΟ: ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Αν η κυβέρνηση της χώρας ανάψει το πράσινο φως τότε στο συμβούλιο της Jupiler League αναμένεται να αποφασιστεί η ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Βέλγιο αναφορικά με το μέλλον του πρωταθλήματος της χώρας, καθώς μετά τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, φαίνεται μια αλλαγή στάσης από πολλές ομάδες για τη φετινή σεζόν.

Η Jupiler League ήταν η πρώτη στην Ευρώπη που ήθελε να ολοκληρώσει πρόωρα τη σεζόν, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν να αποφασιστεί άμεσα λόγω των απειλών της Eυρωπαϊκής Ομοσπονδίας αναφορικά με τη συμμετοχή των ομάδων στις διοργανώσεις.

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι όλα θα κριθούν από τις ανακοινώσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, που αναμένεται να εξετάσει αν μπορούν να επιτραπούν οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις έστω και κεκλεισμένων των θυρών.

Αν δεν επιτρέψει ούτε με αυτόν τον τρόπο τους αγώνες, τότε η UEFA, όπως επιβεβαίωσε με τις χθεσινές της ανακοινώσεις, θα δώσει τη συγκατάθεσή της για την πρόωρη ολοκλήρωση της σεζόν και θα περιμένει τα ονόματα των ομάδων που θα συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο, αν η κυβέρνηση του Βελγίου ανάψει το πράσινο φως, τότε αναμένεται τη Δευτέρα στο προγραμματισμένο συμβούλιο της πρώτης κατηγορίας να αποφασιστεί η συνέχιση και η ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ