Skip to main content

Βόρεια Ελλάδα - Airbnb: Πασχαλινές αποδράσεις της τελευταίας στιγμής σε οικονομικές τιμές

Πόσο θα κοστίσει σε Airbnb το εορταστικό τριήμερο για μία οικογένεια σε Χαλκιδική, Πιερία, Πήλιο και Γιάννενα-Πασχαλινές αποδράσεις τελευταίας στιγμής

Για κάποιους ο σχεδιασμός αποδράσεων μοιάζει με ιεροτελεστία, προκειμένου να βρεθεί το κατάλληλο κατάλυμα, για κάποιους άλλους αρκεί η απόφαση της τελευταίας στιγμής και μια γρήγορη αναζήτηση σε πλατφόρμες που φιλοξενούν ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Για όσους Θεσσαλονικείς τελικά αποφασίσουν πως μία απόδραση, έστω και στο παρά πέντε του Πάσχα, είναι απαραίτητη, τότε θα ανακαλύψουν κάνοντας αναζήτηση σε πλατφόρμες ενοικίασης Airbnb, πως υπάρχει πληθώρα καταλυμάτων που μπορούν να τους φιλοξενήσουν και μάλιστα σε άκρως δελεαστικές τιμές για το εορταστικό τριήμερο.

Η Voria.gr ανέτρεξε σε πλατφόρμες αναζήτησης και σας παρουσιάζει μία σειρά από εναλλακτικές προτάσεις για μία τετραμελή οικογένεια για το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα με τιμές που δεν ξεπερνούν, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα 300 ευρώ. Ωστόσο δεν λείπουν και καταλύματα που νοικιάζονται σε σαφώς υψηλότερες τιμές.

Ο βασικός λόγος επιλογής αυτοτελών διαμερισμάτων για πολλές οικογένειες είναι τόσο η πανδημία και η ανησυχία που σε κάποιους εξακολουθεί να υφίσταται έντονα, ενώ παράλληλα το διαμέρισμα/κατοικία διαθέτει οικιακό εξοπλισμό με αποτέλεσμα να περιορίζονται τα κόστη.

Απόδραση στη Χαλκιδική

Η Χαλκιδική αποτελεί την πλέον προσφιλή επιλογή των Θεσσαλονικέων. Για όσους λοιπόν αποφασίσουν να εκδράμουν τελευταία στιγμή τότε μπορούν να επιλέξουν μέσα από μία μεγάλη γκάμα κατοικιών για όλα τα βαλάντια. Η Voria.gr παρουσιάζει μερικές από αυτές τις επιλογές.

Κατοικία 70 τ.μ. στον πανέμορφο παραδοσιακό οικισμό της Αφύτου από τις 22 με αναχώρηση στις 25 Απριλίου θα κοστίσει 282 ευρώ.

Κατοικία, μπροστά στη θάλασσα, στη Μόλα Καλύβα για το ίδιο διάστημα νοικιάζεται 199 ευρώ.

Εξοχική κατοικία στον Όρμο Παναγίας νοικιάζεται προς 212 ευρώ τα τρία βράδια.

Στο Πευκοχώρι κατοικία 37 τμ μισθώνεται προς 216 ευρώ, στην Ιερισσό κατοικία 45 τμ προς 158 ευρώ και στην Ουρανούπολη κατοικία 90 τμ μισθώνεται προς 282 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις.

Εξοχικό στην Κρυοπηγή με πισίνα νοικιάζεται 247 ευρώ.

Για όσους δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τη Θεσσαλονίκη, μπορούν να επιλέξουν προορισμούς όπως η Νέα Ποτίδαια με την τιμή κατοικίας 60 τμ για το τριήμερο του Πάσχα στα 261 ευρώ ή τα Νέα Μουδανιά όπου κατοικία 45 τμ νοικιάζεται προς 227 ευρώ.

Άλλος για… Πήλιο τράβηξε και άλλος για… Ιωάννινα

Το Πήλιο πάντα σαγηνεύει καθώς συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα.

Στούντιο στην Τσαγκαράδα του Πηλίου νοικιάζεται για το τριήμερο 294 ευρώ ενώ στη Ζαγορά διαμέρισμα 147 τμ νοικιάζεται προς 270 ευρώ.

Κατοικία 50 τμ στον Άγιο Ιωάννη νοικιάζεται 246 ευρώ.

Στο Πουρί, στο ανατολικό Πήλιο, πετρόκτιστη κατοικία νοικιάζεται 256 ευρώ.

Στα Ιωάννινα το ποσοστό των προκρατήσεων είναι στο 95% με αποτέλεσμα τα διαθέσιμα Airbnb να είναι ελάχιστα.

Μικροσκοπική κατοικία στο νησί των Ιωαννίνων για τρεις διανυκτερεύσεις νοικιάζεται προς 176 ευρώ. Μοντέρνο διαμέρισμα σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης νοικιάζεται 498 ευρώ για το τριήμερο του Πάσχα.

Στην Πιερία, με θέα τη θάλασσα

Πληθώρα επιλογών έχουν όσοι επιλέξουν την Πιερία. Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα:

Διαμέρισμα στο κέντρο του Πλαταμώνα, με κήπο νοικιάζεται 229 ευρώ για το τριήμερο των εορτών.

Διαμέρισμα στην Ολυμπιακή Ακτή νοικιάζεται 282 ευρώ.

Διαμέρισμα στην καρδιά του Λιτόχωρου 110 τ.μ νοικιάζεται 297 ευρώ.

Διαμέρισμα με θέα στην παραλία Κατερίνης νοικιάζεται 308 ευρώ.

Στην καρδιά του Λιτοχώρου διώροφη μεζονέτα 125 τμ νοικιάζεται 467 ευρώ.