Skip to main content

Βέλλιος: Είμαι Ηρακλής, θέλω να έχω μία εξέλιξη στην καριέρα μου

Επί παντός επιστητού μίλησε ο 24χρονος επιθετικός του Ηρακλή, Απόστολος Βέλλιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθλητικό Metropolis» παραχώρησε συνέντευξη ο Απόστολος Βέλλιος. Ο 24χρονος επιθετικός του Ηρακλή αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον ομάδων για αυτόν, τον Ηρακλή, τον Σπύρο Παπαθανασάκη και το ποδοσφαιρικό μέλλον του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Έχω 11 το πρωί προπόνηση αύριο. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι άλλο. Έχω μιλήσει με τον κ. Παπαθανασάκη, έχω προπονήσεις φιλικά και υποχρεώσεις με την Εθνική, θα δούμε τι θα γίνει. Έχω όμως συμβόλαιο και δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Είναι άσχημο να μιλάω για ενδιαφέρον άλλων ομάδων ενώ έχω συμβόλαιο. Θέλω να είμαι ευτυχισμένος και να ναι και ο κόσμος και η ομάδα μου.

Είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα το εξωτερικό. Δεν παύει να είμαι μικρός, έχω αλλάξει στο μυαλό και θέλω να κοιτάω την επόμενη μέρα.

Είμαι Ηρακλής, είναι η ομάδα μου. Θέλω να είναι καλά ο Ηρακλής κι εγώ. Αν θα πάω, θα πάω κάπου που θα θέλω εγώ και η ομάδα. Είμαι ακόμα μικρός, θέλω να έχω μία εξέλιξη στην καριέρα μου.

Στα 35 και στα 36 μου θέλω να ταΐζω τα παιδιά μου. Αγαπάω τον Ηρακλή, αλλά είμαι και επαγγελματίας. Όνειρο μου να κλείσω την καριέρα μου στον Ηρακλή.

Ο κ. Παπαθανασάκης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και χαρακτήρας. Είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά. Θέλει να είμαι καλά και χάρηκε πολύ που γύρισα στην Ελλάδα. Ήθελε πολύ να με φέρει εδώ γιατί πιστεύει σε μένα.

Δεν έχουμε μιλήσει για κάτι. Καταλαβαίνω την ένταση που υπάρχει για την αδειοδότηση και τώρα αυτό προέχει. Δεν έχω μιλήσει με τον πατέρα μου ή τον ατζέντη μου για μεταγραφή.

Μακάρι η ομάδα να πάρει άδεια. Θα είναι πολύ δύσκολη η χρονιά αν δεν τα καταφέρει. Αν έρθει η άδεια θα έχουμε πολύ καλύτερη πορεία του χρόνου.

Δεν έχουμε μιλήσει με τον προπονητή για το μετέπειτα. Δεν θα ήταν σωστό γιατί έχω συμβόλαιο με την ομάδα. Από τις εφημερίδες μαθαίνω για ενδιαφέρον ομάδων. Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα.

Οι προτάσεις δεν έρχονται σε μένα, από τις εφημερίδες τα μαθαίνω. Θα μιλήσω με τον πρόεδρο και θα δούμε τι θα γίνει.

Είναι πολύ άσχημο να ακούγεται ότι ο Ηρακλής φέτος ήμουν μόνο εγώ. Όλη η ομάδα με βοήθησε, όλη η ομάδα προσπάθησε πολύ.

Στο δεύτερο γύρο η ομάδα γενικά δεν πήγε καλά. Δεν είναι μόνο εγώ που δεν σκόραρα συχνά.

Ο κόσμος πρέπει να είναι ευχαριστημένος και του χρόνου η σεζόν θα είναι διαφορετική.

Στόχος μου είναι να γίνω πιο γρήγορος και πιο δυνατός. Έχω τεχνικά θέματα. Μου αρέσει να παίζω μόνος μπροστά όσον αφορά το σύστημα.

Από τις πιο δύσκολες άμυνες που είχα ήταν του Ολυμπιακού γιατί έπαιζαν έξυπνα και ήταν δύο παίκτες πάνω μου και μέσα στον Παναθηναϊκό δυσκολεύτηκα πολύ.

Έπαιξε ρόλο η ψυχολογία μου. Γύρισα στη χώρα μου, στην πόλη μου, στην ομάδα μου. Πήρα ένα χρόνο ζωή, γενικά ήταν μια καλή χρονιά. Έχω αλλάξει τρία-τέσσερα πρωταθλήματα, το ελληνικό υστερεί σε πολλά, ειδικά σε ταχύτητα.

Στην Ελλάδα είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα όσον αφορά την ταχύτητα. Πρέπει όταν ένας παίκτης έχει τη μπάλα στα πόδια του, πρέπει να έχει δυο-τρεις επιλογές.

Έκανα κάποιες λάθος επιλογές στην Αγγλία τον τελευταίο χρόνο. Έβαλα μυαλό, έμαθα από τα λάθη που έκανα και πλέον είμαι πιο συγκροτημένος και έμπειρος.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο άλλαξα τρεις χώρες και δεν μπορούσα ψυχολογικά να συνεχίσω. Η Δανία με βοήθησε, πίστεψα στα πόδια μου και γύρισα στην Ελλάδα.

Στην Β΄ Αγγλία πήγα για δύο παιχνίδια με την Μπλάκπουλ. Πήγα στο Βέλγιο αλλά εκεί υπήρχαν προβλήματα, έπεφτε η ομάδα. Ο πρόεδρος μου είπε να αναζητήσω τον επόμενο μου προορισμό γιατί υπήρχαν θέματα εκεί.

Το σωσίβιο μου ήταν η Δανία, που για μένα ήταν ό,τι καλύτερο. Μου έδωσε τη φανέλα με το 9 και ο προπονητής που ήταν σκάουτερ της Έβερτον με βοήθησε. Βρήκα την Ιθάκη μου και πήγαμε τελικό κυπέλλου.

Αυτά είναι προσωπικά δεδομένα για την αλλαγή μάνατζερ, δεν μπορούν να βγουν προς τα έξω. Σέβομαι και τον μάνατζερ που με εκπροσωπεί αυτή τη στιγμή.

Στην ηλικία που βρίσκομαι και με τη νοοτροπία που έχω δεν θα μπουν τα χρήματα μπροστά σε μια μεταγραφή, υπάρχουν κι άλλα. Έχω συμβόλαιο με τον Ηρακλή και δεν τα σκέφτομαι αυτά.

Ο Χαντί ήταν πολύ καλός μου φίλος, ο Σαραμανατάς, ο Ζιαμπάρης, ο Καρασαλίδης. Το μεγαλύτερο πειραχτήρι είναι ο Σαραμαντάς αλλά και ο Καρασαλίδης.

Το πιο ωραίο γκολ για μένα ήταν με τον Παναθηναϊκό, καθώς πήραμε μια μεγάλη νίκη. Όλα τα γκολ είναι σημαντικά και το συναίσθημα δεν μπορείς να το εκφράσεις. Τα πιο ιδιαίτερα ήταν με Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ.

Ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου είναι σημαντικό να σε βοηθά ψυχολογικά και να καταλαβαίνει πώς αισθάνεσαι. Είμαι νευρικός όταν χάνουμε και καταλαβαίνει πώς είναι η κατάσταση μου και με τον τρόπο της με χαλαρώνει.

Ο Τάσος Κατσαμπής είναι ο αδερφός μου. Με βοήθησε πάρα πολύ σε δύσκολες στιγμές. Ο καλύτερος μου φίλος. Τον γούσταρα γιατί ήταν θρασύς ως παίκτης και μου έλεγε να μη φοβάμαι τίποτα».