Skip to main content

Βελόπουλος: Ανεδαφικά και έωλα τα επιχειρήματα της ΝΔ για ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης η ΝΔ «συμπεριφέρεται ως κόμμα καθολικών καρδιναλίων και παπάδων που βαφτίζουν το ψάρι κρέας»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, κατηγορώντας την για χρεοκοπημένη πολιτική, ενώ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του τόσο στο νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση και την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, όσο και στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σε παρέμβαση του, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια για την απολιγνιτοποίηση και την δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση, ο κ. Βελόπουλος χαρακτήρισε «ανεδαφικά και έωλα τα επιχειρήματα της ΝΔ για ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας», σημειώνοντας ότι «συμπεριφέρεται ως κόμμα καθολικών καρδιναλίων και παπάδων που βαφτίζουν το ψάρι κρέας».

«Φτιάχνετε την αλήθεια όπως την θέλετε. Το ίδιο το ψέμα σας όμως, είναι το άκρον άωτον της παράκρουσης. Γιατί είναι ό,τι πιο ψευδέστερο να ισχυρίζεστε ότι πολεμάτε τον λιγνίτη και την ίδια ώρα να αφήνετε να δουλεύουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, αντί να αξιοποιήσει τα ορυκτά κοιτάσματα της χώρας, που ξεπερνούν, όπως είπε, τα 227 δισ. ευρώ, σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, τα πετάει στα σκουπίδια και αρκείται στα ψίχουλα που παίρνει από τα κοινοτικά προγράμματα.

Υποστήριξε ακόμα ότι η Δυτική Μακεδονία οδηγείται «σε πλήρη εγκατάλειψη και απαξίωση από την άκριτη ακρο-νεοφιλελεύθερη αντίληψη της ΝΔ, που λέει ότι τα πάντα ρυθμίζονται από την αγορά, εγκαταλείποντας την ίδια ώρα 3.500 ψυχές με τις οικογένειες τους στην ανεργία και τη φτώχεια».

«Προωθείτε ένα έγκλημα. Δια δηλώσεων του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών ακυρώσατε τη δυνατότητα της χώρας να κάνει εξόρυξη. Τι βία έχει η χώρα μας να πάει βιαστικά στην απολιγντιποίηση; Απορώ γιατί τώρα. Είναι έγκλημα να λέτε όχι στην εξόρυξη» ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Η εξυπηρέτηση ολιγαρχών, κομματικών επιλογών και φίλων, για εμάς δεν είναι πάνω από τη ζωή του Έλληνα. Τα αποθέματα επαρκούν για 45 χρόνια και εξασφαλίζουν την ενεργειακή επάρκεια της χώρας».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τάχθηκε, επίσης, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κατασκευάζει και μαγειρεύει καθημερινά ψεύτικα στατιστικά νούμερα, τα οποία προωθεί μέσα από τα φιλικά της ΜΜΕ, όπως κάνει και με τον κορονοϊό.

«Ακόμα και η Δανία όπου ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι στο 99% σήμερα οδηγείται σε λοκ ντάουν. Δεν σας προβληματίζει αυτό και προχωράτε στην υποχρεωτικότητα και στέλνετε τους ανθρώπους να κάνουν ακόμα και ληγμένα εμβόλια; Υπάρχει καταγγελία ότι έγινε χθες αυτό στο Αίγιο. Τα ληγμένα εμβόλια να τα κάνετε εσείς που τα επιβάλετε υποχρεωτικά. Είναι τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν», ανέφερε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «υποκριτικό να λέει ο υπουργός Υγείας ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για όσα ειπώθηκαν για τις κλίνες ΜΕΘ που είναι κλειστές, όταν η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει θεσπίσει το ακαταδίωκτο σε κάθε επιτροπή», όπως είπε.

«Έχει μεγάλη ικανότητα η ΝΔ να κάνει το άσπρο μαύρο, το ψέμα αλήθεια και το κίτρινο πορτοκαλί. Εμείς δεν συναινούμε στα ψέματα σας. Το να λέμε την ουρά πόδι δεν γίνεται πόδι», υποστήριξε.

«Κανένα ψέμα δεν αντέχει στο χρόνο. Οι ψευδαισθήσεις που καλλιεργεί η κυβέρνηση περί ευδαιμονίας της χώρας είναι οι εφιάλτες των Ελλήνων. Εμείς κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου και θα είμαστε εδώ χωρίς καμία σχέση διαπλοκής για να φωνάζουμε δυνατά ότι πρώτα και πάνω από όλα είναι ο Έλληνας και η Ελλάδα. Πληρώστε λοιπόν πρώτα των Έλληνα και την Ελλάδα για να σας τα επιστρέψει πίσω», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ