Skip to main content

Βελόπουλος για εργασιακό νομοσχέδιο: Κλέβετε τον Έλληνα εργαζόμενο

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι το εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας είναι ασύμβατο και γεμάτο λάθη

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, άσκησε έντονη κριτική στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείου εργασίας στη Βουλή.

Συγκεκριμένα τόνισε: «με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας προωθείται η κατάργηση του οκταώρου την εβδομάδα 50 ωρών εργασίας, κατάργηση αργίας της Κυριακής, κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, απαγόρευση απεργιών, που είναι το ύψιστο δικαίωμα των εργαζομένων (και είναι άλλο πράγμα η χρήση της απεργίας και άλλο η κατάχρηση), ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που είναι επαίσχυντο και επιβράβευση της απεργοσπασίας υποστήριξε μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε. Είναι απίστευτα αυτά τα πράγματα, πολύ περισσότερο όταν επιβάλλονται σε μία κοινωνία που χειμάζεται, που πένεται, που έχει δει 600.000 παιδιά να φεύγουν από την χώρα αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό».

«Το νομοσχέδιο είναι ασύμβατο γεμάτο λάθη», συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και επικαλέστηκε την έκθεση της επιτροπής της Βουλής, ενω αναφέρθηκε σε σημεία του σχεδίου νόμου εκφράζοντας την έντονη διαφωνία του.

«Ο διευθυντής προσωπικού μπορεί να υποδείξει για τον εργαζόμενο ελαστικό 8ωρο, δηλαδή 10ωρο. Ο εργαζόμενος μπορεί να αρνηθεί αλλά θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι του η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης. Αν η απόλυση κριθεί παράνομη από το δικαστήριο η επιχείρηση δεν είναι υποχρεωμένη να επαναπροσλάβει τον εργαζόμενο, μόνο να του δώσει μια μικρή αποζημίωση», είπε και πρόσθεσε.

«Η ψηφιακή κάρτα που πανηγυρίζετε όλοι για την τρομερή ανακάλυψη που κάνετε, δεν θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα. Άρα κανείς δεν γνωρίζει αν το ωράριο θα εφαρμοστεί ή όχι.

Η ατομική σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη δίνει το δικαίωμα στον εργοδότη να προχωρήσει σε αναστολή της επ’ αόριστον εργασίας. Όσοι προσλαμβάνονται για 5ωρη εργασία μπορεί να εργάζονται 3 ώρες το πρωί και 2 το απόγευμα. Μα αυτό είναι πραγματική δουλεία. Κλέβετε τον εργαζόμενο. Κλέβετε τον Έλληνα εργαζόμενο», τόνισε ο κ. Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφερθηκε ιδιαίτερα στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την μητρότητα.

«Οι μητέρες μετά την άδεια λοχείας θα μπορούν να πάρουν τετράμηνη άδεια μητρότητας αλλά από τους τέσσερις μήνες θα πληρώνονται μόνο τους δυο. Είναι δυνατόν να το κάνετε αυτό, όταν το δημογραφικό είναι το μείζον θέμα; Είναι δυνατόν να λέτε στη μητέρα ξέχασε αυτά που ήξερες και έλα στην δουλειά;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε.

«Τα πράγματα είναι τραγικά, αλλά εσείς δεν θέλετε να τα καταλάβετε, γιατί το πρόγραμμά σας είναι να εμπλουτίσετε τον πληθυσμό της χώρας λαθρομετανάστες, να εμπλουτίσετε το εργατικό δυναμικό της χώρας με 20χρονους και 22χρονους ξένους. Και αυτή είναι η διαφορά σας από εμάς. Εμείς θα δώσουμε κίνητρα για να γεννηθούν Έλληνες, για να παράγουμε Έλληνες και όχι πολύ-πολιτισμικό πολτό».

«Αντικαθιστάτε το ΣΕπΕ με ανεξάρτητη αρχή. Βολεύετε δηλαδή δικούς σας. πέντε ανεξάρτητες αρχές πρέπει να έχουμε σύμφωνα με το σύνταγμα 32 έχουμε και πάτε να τις κάνετε 33. Μόνο και μόνο για να βολέψετε αποτυχημένους βουλευτές και στελέχη σας», είπε ο κ. Βελόπουλος και τόνισε.
Ανατρέπετε όλους τους νόμους που διέπουν το εργασιακό δίκαιο. Βασική αρχή του νομοσχεδίου είναι η ανάπτυξη με φτηνή εργασία. Αυτό βέβαια βολεύει τους ολιγάρχες φίλους σας και τους Γερμανούς που υπηρετείτε


Θα έχουμε έκρηξη της εργασιακής φτώχειας, μείωση των μισθών, απληρωτες υπερωρίες, ατομικές συμβάσεις, και βέβαια νέο κύμα μετανάστευσης. Δημιουργείτε την νέα γενιά των νεόπτωχων που δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα».

Ολοκληρώνοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας.

«Συνομίλησε ο πρωθυπουργός με τον Ερντογάν. Δεν είναι κακή η συνομιλία με κάποιον. Αλλά με κάποιον που έχει σώας τα φρένας. Όχι με τον φασίστα που έχει φυλακίσει όλους όσοι διαφωνούν μαζί τους και επιπλέον που διεκδικεί ελληνικό έδαφος. Μιλάτε για μορατόριουμ στο Αιγαίο και στις 20 Ιουλίου ο Ερντογάν θα πάει στην Κύπρο, την οποία όλως περιέργως αφήσατε απ’ έξω. Την ώρα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν τουρκικό στρατιωτικό σκάφος κτύπησε ελληνικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο είχε αγοραστεί με λεφτά ελληνικά και ευρωπαϊκά. Και την ίδια ώρα ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει drones στα κατεχόμενα», κατέληξε ο κ. Βελόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ