Skip to main content

Βελόπουλος: Η Τουρκία να εγκαταλείψει τις νεοοθωμανικές ονειρώξεις

Τι αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία ο πρόεδρος του κόμματος της Ελληνικής Λύσης.

«Για τη σημερινή 200ή επέτειο της Επαναστάσεως του 1821 και τη σημερινή παρέλαση έχουμε δύο μηνύματα και μία παρατήρηση», επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «τα δύο μηνύματα αφορούν εχθρούς και φίλους. Το πρώτο μήνυμα αφορά τους φίλους συμμάχους οι οποίοι όπως και τότε έτσι και σήμερα συμπεριφέρονται προς την Τουρκία ιδιαίτερα θετικά έως και προκλητικά. Το δεύτερο μήνυμα αφορά την Τουρκία η οποία πρέπει να εγκαταλείψει τις νεοοθωμανικές ονειρώξεις καθώς δεν θα πρέπει να ξεχνά τι έγινε το 1821, πριν 200 χρόνια και πως με τους Έλληνες ενωμένους και τις ελληνικές αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις μπορεί να επαναληφθεί και πάλι το «ποθούμενο» και οι Αλύτρωτες Πατρίδες, Μικρά Ασία, Πόντος, Κωνσταντινούπολη να απελευθερωθούν όπως απελευθερώθηκε η χώρα μας το 1821».

«Η παρατήρηση», όπως τόνισε ο κ. Βελόπουλος  «αφορά την έλλειψη του κόσμου και του μηνύματος ομοψυχίας που έπρεπε να εκπέμψει η παρέλαση, με την ευθύνη να βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση που δεν επέτρεψε την παρουσία των Ελλήνων πολιτών».

«Χρόνια πολλά στους Έλληνες για την μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας και την 200ή επέτειο της Εθνεγερσίας. Ζήτω Το Έθνος», καταλήγει στο μήνυμά του για την Εθνική Επέτειο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.