Skip to main content

Βελόπουλος: Μόνο με πραγματικές φοροαπαλλαγές προχωρά η οικονομία

«Είστε ίδιοι σε πολλά πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό.

«Προϊόν δημιουργικής λογιστικής που πατάει σε γυάλινα πόδια με πολλά επισφαλή στοιχεία και με νούμερα που δεν βγαίνουν», χαρακτήρισε, μιλώντας στη Βουλή, το σχέδιο του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και πρόσθεσε ότι είναι προορισμένος να αποτύχει «γιατί δεν έχετε σχέδιο», όπως χαρακτηριστικά είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Είστε ίδιοι σε πολλά πράγματα με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Βελόπουλος συνεχίζοντας την κριτική του προς τη ΝΔ και πρόσθεσε. «Βγήκε δική σας υπουργός και είπε για τις ιδιωτικοποιήσεις ότι "εφαρμόζουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ". Τότε γιατί κάναμε εκλογές και δεν αφήνατε τον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνάει;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι αθετεί τις προεκλογικές του υποσχέσεις και ανέφερε παραδείγματα όπως η υπόσχεση για μείωση των φόρων και η ανάπτυξη με ρυθμούς 4% το έτος και η επαναφορά των επιδομάτων στους πολύτεκνους.

«Αν δεν κάνετε πραγματικές φοροαπαλλαγές δεν πρόκειται να προχωρήσει η οικονομία», τόνισε ο κ. Βελόπουλος, ενώ άσκησε, παράλληλα, κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Δεν καταλαβαίνω το μένος της Αριστεράς για τους επιχειρηματίες».

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις επενδύσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επενδύει υπερβολικά στις ξένες επενδύσεις που αντιπροσωπεύουν ένα μικρό ποσοστό, όταν οι ελληνικές επενδύσεις είναι 25%.

«Το ιδιωτικό χρέος είναι ένα τεράστιο. Για τον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει καμία μέριμνα. Μιλάτε για μείωση του δημοσίου χρέους όταν εκτοξεύετε το ιδιωτικό. Έχετε υπερδανεισμένους πολίτες και επιχειρήσεις, που σημαίνει ότι έχουν αδυναμία να καταναλώσουν προϊόντα. Ποιος ξένος επιχειρηματίας θα έρθει να επενδύσει όταν δεν υπάρχει κατανάλωση;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε.

«Μειώνονται οι καταθέσεις και απαξιώνεται η ιδιωτική περιουσία. Έχει γίνει λεηλασία του ιδιωτικού πλούτου. Ξέρετε πόσο κόστισε η κρίση;», πρόσθεσε. «Ένα τρισεκατομμύριο ευρώ».

Ο κ. Βελόπουλος είπε επίσης ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, και δεν υπάρχει σχέδιο παραγωγής ελληνικών οπλικών συστημάτων.

Καταλήγοντας, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στις προτάσεις του κόμματός του, ενώ ζήτησε, πρωτίστως, την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

«Βρείτε τρόπους χρηματοδότησης ή κάντε πραγματικές Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που να κερδίζει ο ιδιώτης και το ελληνικό κράτος» ανέφερε.

Για το φορολογικό σύστημα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε μείωση του συντελεστή φορολογίας και φοροαπαλλαγές. «Μειώστε δραστικά τους φόρους για να γίνει η ελληνική οικονομία ανταγωνιστική.

Σταματήστε τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και αντιγράψτε το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ. Η μόνη λύση είναι η υιοθέτηση του συστήματος εσόδων- εξόδων και η φορολόγηση των πραγματικών εισοδημάτων», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Ανέφερε μάλιστα σαν παράδειγμα, τις ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία και έχουν ετήσιο τζίρο 6 δισ. ευρώ, ενώ έχουν δημιουργήσει 50.000 θέσεις εργασίες που με μείωση φορολογίας, μπορούν να επανέλθουν, όπως είπε, στην Ελλάδα.

«Δώστε κίνητρα για να επενδυθεί το μαύρο χρήμα, όπως κάνει η Γαλλία και η Γερμανία» είπε ο κ. Βελόπουλος.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε αξιοποίηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και αύξηση των δαπανών κατά 10 δισ. ευρώ για φέτος, «ώστε να υπάρξει ελπίδα ανάπτυξης», όπως τόνισε.

Για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα ζήτησε να γίνει αναδασμός γης και να συσταθεί επιτροπής πρωτογενούς παραγωγής.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Βελόπουλος άσκησε κριτική σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜέΡΑ 25 που είχαν αναφερθεί στις ομιλίες τους στην αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι.

«Ομιλούν για βία της Αστυνομίας η οποία είναι καταδικαστέα, αλλά ας μου πουν μια αστυνομία στη Βόρεια Κορέα ή στην πρώην ΕΣΣΔ που να πήγαινε με τριαντάφυλλα και να το συζητήσουμε», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Μην κάνετε τις μωρές παρθένες μιλώντας για βία. Βία ήταν και στις Πρέσπες και στη Θεσσαλονίκη όπου κάνατε προληπτικές συλλήψεις πριν από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού».

Επανέλαβε τέλος την πρότασή του για σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

«Φίλοι δεν υπάρχουν. Αν θέλει η κυβέρνηση να αφήσει έργο πίσω της να καλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, κεκλεισμένων των θυρών, ώστε να αποφασίσουμε ποια είναι η κόκκινη γραμμή. Μη διανοηθούμε να πάμε στη Χάγη απροετοίμαστοι», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε ότι ακούει διαρροές για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία. «Δεν έχει δικαίωμα κανείς να μοιράζει περιουσία που δεν του ανήκει.Δεν μπορείτε να μιλάτε για συνεκμετάλλευση» κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.