Skip to main content

Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός-Έως 12 βαθμοί στη Β.Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σήμερα πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς.

Τοπικές βροχές σε Εύβοια, Κρήτη και Δωδεκάνησα, παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της Κρήτης, βελτιωμένος καιρός στα υπόλοιπα, θυελλώδεις βοριάδες με προοδευτική εξασθένηση στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι περισσότερες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στην Εύβοια, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης και στην αρχή της ημέρας στα ορεινά της Εύβοιας. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, οπότε κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 12, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από -2 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 2 έως 16, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 15 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα βόρεια πελάγη θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ με προοδευτική εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα τοπικά 6 μποφόρ, με προοδευτική περαιτέρω εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.