Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
x

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΓΚΟΥΑΪΝΤΟ

Υπενθυμίζεται ότι την πριν από περίπου μία εβδομάδα ο υποπτέραρχος Φρανσίσκο Γιάνες ήταν ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματικός που αναγνώρισε τον Γκουαϊντό

Ακόμη ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός ανακοίνωσε ότι τάσσεται στο πλευρό του αυτοανακηρυχθέντος μεταβατικού πρόεδρου της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊντό.

Πρόκειται για τον εν ενεργεία συνταγματάρχη του στρατού ξηράς, Ρούμπερν Αλμπέρτο Πας Χιμένες, ο οποίος γνωστοποίησε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι δεν αναγνωρίζει πλέον την εξουσία του Νικολάς Μαδούρο και κάλεσε τον στρατό να επιτρέψει την είσοδο της αναγκαίας ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

«Δεν αναγνωρίζω τον Μαδούρο ως πρόεδρο και αναγνωρίζω τον Γκουαϊντό ως προσωρινό πρόεδρο και επικεφαλής των εθνικών ενόπλων δυνάμεων» δηλώνει και προσθέτει: «Το 90% των ενόπλων δυνάμεων είμαστε δυσαρεστημένοι. Μας χρησιμοποιούν για να τους διατηρήσουμε στην εξουσία».

Υπενθυμίζεται ότι την πριν από περίπου μία εβδομάδα ο υποπτέραρχος Φρανσίσκο Γιάνες ήταν ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματικός που αναγνώρισε τον Γκουαϊντό, ενώ στήριξη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης προσέφερε στη συνέχεια και ένας εν αποστρατεία στρατηγός.

Τον Χουάν Γκουαϊδό έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας περισσότερες από 40 χώρες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ