Skip to main content

Βενιέρης: Θα στηρίξω τις αυτονόητες και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις

«Η Θεσσαλονίκη για να βρει τον δρόμο της, πρέπει πρώτα οι Θεσσαλονικείς να αποφασίσουν ποια Θεσσαλονίκη θέλουν» είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

«Η συμφωνία μου για να κατέβω υποψήφιος με τη ΝΔ ξεκίνησε πολύ πριν από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική Λύση. Όσοι συντηρούν αυτήν την κουβέντα το κάνουν εκ του πονηρού και για λόγους μόνο πολιτικής σκοπιμότητας, άλλωστε το κοινό στο οποίο απευθύνομαι εγώ, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του Κυριάκου και της Ελληνικής Λύσης» ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βενιέρης.

Όπως είπε σήμερα μιλώντας στον Real fm, «Η ΝΔ πρέπει να αποκτήσει αυτοδυναμία σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να μην μπει η χώρα σε νέες περιπέτειες και μάλιστα με ισχυρή αυτοδυναμία, με τουλάχιστον 156 έδρες», ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συνεχίσει να λέει τη γνώμη του, χωρίς κομματικούς περιορισμούς, απάντησε ότι «σύμφωνα με το ίδιο το Σύνταγμα, ο βουλευτής είναι «μονάδα», μπορεί να ανήκει σε μία κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά είναι «μονάδα». Μπορεί να παίρνει θέση, να διατυπώνει άποψη και να ψηφίζει όπως θέλει.

Αν δω, ότι η ΝΔ τα «γυρίζει» και δεν κάνει τις τομές που πρέπει να κάνει, προχωρώντας με συμβιβασμούς, με ένα κρατικοδίαιτο μοντέλο, τότε θα επιστρέψω το «κοστούμι», αν είναι πάρα πολύ στενόχωρο και δεν μου κάνει. Αλλά νομίζω, ότι δεν θα κάνει κάτι τέτοιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.»

Αναφορικά με τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης και τα επόμενα βήματα της πόλης, ο Δημήτρης Βενιέρης απάντησε:

«Η Θεσσαλονίκη για να βρει τον δρόμο της, πρέπει πρώτα οι Θεσσαλονικείς να αποφασίσουν ποια Θεσσαλονίκη θέλουν. Κι εγώ αναρωτιέμαι πολλές φορές: Θέλουμε μία δεύτερη μικρή Αθήνα ή θέλουμε μία μεγάλη Καβάλα ή κάτι άλλο; Δεν έχουμε καταλήξει κι εμείς τι θέλουμε.»

«Είμαι αποφασισμένος και δεσμεύομαι γι΄αυτό, να στηρίξω  ακόμη και με προσωπικό κόστος, επιλογές και μεταρρυθμίσεις, οι οποίες μπορεί να μην είναι και αρεστές, όπως έκανα άλλωστε και ως δημοσιογράφος τόσα χρόνια. Αν δεν σπάσεις αβγά, δεν κάνεις ομελέτα, είναι καιρός λοιπόν να σπάσουμε αβγά» κατέληξε ο Δημήτρης Βενιέρης.