Skip to main content

Βενιζέλος: Δύο χαρακτηριστικές στιγμές του εκλιπόντα Γιάννη Κωστόπουλου

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγος κατέγραψε δύο χαρακτηριστικές στιγμές από τη ζωή του εκλιπόντα τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου

Δύο χαρακτηριστικές στιγμές από τη ζωή του τραπεζίτη Γιάννη Κωστόπουλου που έφυγε από τη ζωή καταγράφει με ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η πρώτη είναι η εικόνα του στο Metropolitan Museum της Ν.Υόρκης, στα εγκαίνια της έκθεσης The Glory of Byzantium, τον Μάρτιο του 1997. Με την ικανοποίηση για την τεράστια επιτυχία  και απήχηση της έκθεσης γραμμένη στο πρόσωπό του, κυριαρχούσε στην εκδήλωση, ως ο φυσικός οικοδεσπότης μιας προσπάθειας που στήριξε όχι μόνο οικονομικά. Η έκθεση αυτή μαζί με τη σχεδόν παράλληλη έκθεση των Θησαυρών του Αγίου Όρους στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης έδωσαν εντυπωσιακή ώθηση στο ενδιαφέρον για το Βυζάντιο και την Ορθοδοξία διεθνώς», αναφέρει ο συνταγματολόγος και προσθέτει τη δεύτερη:

«Η δεύτερη, το 2011, αρχές του 2012, στις αλλεπάλληλες συναντήσεις μου με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για την προετοιμασία της δραστικής παρέμβασης στο δημόσιο χρέος που θα άνοιγε και μια νέα, καθόλου εύκολη, σελίδα για το τραπεζικό σύστημα. Υπήρχαν επιφυλάξεις, τεχνικά ερωτήματα, φόβοι και από την υψηλού επιπέδου ομάδα της δικής του τράπεζας. Του ζήτησα να βρεθούμε οι δυο μας και του είπα ότι απευθύνομαι όχι στον τραπεζίτη αλλά στον ευπατρίδη Γιάννη Κωστόπουλο από τον όποιον ζητώ να επιτελέσει ένα καθήκον εθνικό. Δεν χρειάστηκε να πούμε τίποτα περισσότερο», καταλήγει.