Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΛΗΦΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο κ. Βενιζέλος δηλώνει ότι αν η Πολιτεία θέλει να έχει την ίδια ευαισθησία για τη χώρα τα μέτρα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί εδώ και ημέρες.

Για πιθανά οκταπλάσια κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη σε σύγκριση με την Αττική, με βάση την πληθυσμιακή αναλογία, κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι τα «αναγκαία περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται πολύ καθυστερημένα για τη Θεσσαλονίκη».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν η Πολιτεία θέλει να έχει την ίδια ευαισθησία και προνοητικότητα για όλη τη χώρα «τα μέτρα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη αρκετές ημέρες νωρίτερα».

Παράλληλα, τόνισε ότι χρειάζεται πρόσθετη μέριμνα για τη συμπρωτεύουσα.

Αναλυτικά:

Η Αττική και η Θεσσαλονίκη τίθενται τώρα υπό το ίδιο καθεστώς περιοριστικών μέτρων, όπως και ορισμένες άλλες περιοχές. Όμως την ώρα που λαμβάνεται αυτή η απολύτως αναγκαία απόφαση, τα κρούσματα Covid-19 στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασαν σε ημερήσια βάση τα 800 και είναι περίπου διπλάσια από αυτά που καταγράφτηκαν στην Αττική. Με βάση την πληθυσμιακή αναλογία, αυτό, αν υπολογίζω σωστά, σημαίνει ότι η  πυκνότητα των κρουσμάτων είναι στη Θεσσαλονίκη περίπου οκταπλάσια (!) της Αττικής. Άρα τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα λαμβάνονται πολύ καθυστερημένα για τη Θεσσαλονίκη.

Με βάση τη δυναμική που είχε καταγραφεί εδώ και αρκετές ημέρες, τα μέτρα έπρεπε να έχουν εφαρμοστεί στη Θεσσαλονίκη - αν θέλουμε να έχουμε την ίδια ευαισθησία και προνοητικότητα για όλη τη χώρα - αρκετές ημέρες νωρίτερα. Και σε κάθε περίπτωση με δεδομένη τη διαφορά της καμπύλης μεταξύ των δυο περιοχών, προφανώς χρειάζεται πρόσθετη μέριμνα για τη Θεσσαλονίκη.

Παρακαλώ να δοθούν σε αυτές τις παρατηρήσεις που κάνω ως πολίτης, -παρατηρήσεις που ελπίζω να είναι εσφαλμένες- σαφείς επιστημονικές και πολιτικές απαντήσεις αρμοδίως.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ