Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΓΓΕΛΗ: NΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ

Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα επιστολή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis.

Την άποψη ότι μετά τη επιστολή του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis (δείτε εδώ) «η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή», καθώς γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, εκφράζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Επειδή λόγω του φόρτου της προεκλογικής περιόδου ενδέχεται να διαφύγουν ορισμένα σημεία, θεωρώ χρήσιμο να επισημάνω τα εξής:

Η σημερινή συμπληρωματική δήλωση - αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα:

Πρώτον, γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου» γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Βενιζέλος και καταλήγει:

«Δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ