Skip to main content

Βενιζέλος για Novartis: Σκευωρία εναντίον του μέλλοντος της πατρίδας

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως μετά την κατάρρευση της σκευωρίας Novartis, ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε να δώσει μία επικοινωνιακή μάχη οπισθοφυλακής.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετείται για όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα με την υπόθεση Novartis, την οποία χαρακτηρίζει «σκευωρία του κυβερνητικού και του παρακυβερνητικού συστήματος».

«Από τη στιγμή που άρχισε να επισημοποιείται δικαστικά η κατάρρευση της σκευωρίας Novartis, η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κεκράκτες του κυβερνητικού και παρακυβερνητικού συστήματος, βγήκαν να δώσουν μια επικοινωνιακή μάχη οπισθοφυλακής.

Να περιορίσουν τις απώλειες της επένδυσής τους. Ανέλαβαν έτσι οι ίδιοι, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας, την πλήρη ''ίδιοκτησία'' της σκευωρίας» αναφέρει το άρθρο του, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζει: 

«Δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν πίσω από πρωτοβουλίες της Δικαιοσύνης. Ομολογούν απροκάλυπτα τη θεσμικά ανατριχιαστική θέση τους: οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης όχι απλώς τεκμαίρεται ότι είναι, αλλά αυταπόδεικτα είναι ποινικά ένοχοι για οτιδήποτε συλλάβει η νοσηρή φαντασία τους!»

O κ. Βενιζέλος στην συνέχεια σημειώνει: «Δεν εκφράζουν, έστω υποκριτικά, την ικανοποίησή τους για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τέσσερα πολιτικά πρόσωπα που κατηγόρησαν με τις υπογραφές και την ψήφο τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Δεν εκφράζουν, έστω υποκριτικά, την προσδοκία τους να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η αρχειοθέτηση και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα. Όχι ! Επιμένουν στα όσα έλεγαν, πριν ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης σαλπίσει πρώτος στη Βουλή την υποχώρηση λέγοντας ότι η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο αλλά όχι για πολιτικά πρόσωπα.

Δεν σέβονται ούτε προσχηματικά την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Αντιθέτως ενοχλούνται βαθύτατα γιατί οι πολιτικές και δημοσιογραφικές «προαναγγελίες» που έκαναν ως απόλυτοι γνωστές της δικογραφίας, υποκαθιστώντας και προσβάλλοντας τη Δικαιοσύνη, διαψεύστηκαν παταγωδώς».